Annons

Luciafirande med damkören Hysteria i Algutsrums kyrka

Initiativet till kören togs hösten 2022 av Saga Björling och Lisa Johansson och kom ur en längtan att samla kvinnor som vill uppleva glädjen i att ljuda tillsammans.
Algutsrum • Publicerad 10 december 2023
Mia Nilsson sprider ljus och värme.
Mia Nilsson sprider ljus och värme.Foto: Tindra Englund

Damkören består i dag av 25 kvinnor, boende på Öland och i Kalmar. Med gemensamt ansvar strävar de efter att skapa ett rum för att lyfta varandra och skapa trygghet. Vid varje körövning är det utöver sången inslag av stillhetsövningar, delning kring olika ämnen, fri rörelse och dans.

”Minnet av barndomens luciamorgnar sitter som en skimrande krona runt oss”
Saga Björling

Lisa Johansson leder stillheten, dansen, bilderna och är som gruppens trygghet.

Annons

– Minnet av barndomens luciamorgnar sitter som en skimrande krona runt oss. Och nu längtar vi efter att göra det igen, med leklust, kvinnligt mod och systerlig omtanke, säger Saga Björling.

Den 13 december är det Luciafirande med damkören Hysteria i Algutsrums kyrka i samarbete med Södra Ölands pastorat. Klassiska sånger framförs med en glimt av folktron. Dessa blandas med några kanske lite mer oväntade guldkorn.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons