Annons

Ljusstöpning på Ölandsro lockar årligen många deltagare

I genomsnitt doppas en omgång ljus 22 gånger, ett normaltjockt ljus är 22 millimeter i diameter så det läggs alltså på ungefär en millimeter åt gången.
Föra • Publicerad 2 december 2023
Intresset för att stöpa ljus på Ölandsro i Föra är stort.
Intresset för att stöpa ljus på Ölandsro i Föra är stort.Foto: Privat

Sedan flera år tillbaka har Ölandsro i Föra bjudit in till ljusstöpning i sina lokaler och intresset är stort. Under november och december månad tar Michel emot föranmälda. Flera av deltagarna har återkommit år efter år medans några är helt nya. När höst och mörkret kryper på är det mysigt att tända lite ljus och ännu mysigare tycker ofta deltagarna att det är om de själva gjort sina ljus.

– Vi har ljusstöpningen med oss från mitt föräldrahem, mamma har stöpt ljus sen jag var liten. Intresset på för att stöpa egna ljus på Öland tycker vi är bra, det är en aktivitet som passar alla, kompisgänget, arbetskollegorna, familjen eller komma själv och träffa nya vänner. Dock behöver man vara minst 12-13 år och vi kan ta emot upp till fem personer per tillfälle, säger Michael Sahlin.

”Det är en aktivitet som passar alla, kompisgänget, arbetskollegorna, familjen eller komma själv och träffa nya vänner”
Michael Sahlin
Annons

Ett tillfälle tar mellan två och tre timmar och då finns även tid för en gemensam fika. Kommande månad är det ljusstöpning 2, 4, 6, 8 och 10 december.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons