Annons

Lina skapar bruksföremål som förgyller vardagen

Föremålen är skapade i liten skala med mycket kärlek. Det är Lina Hallin som håller öppet i sin ateljé i Köpingsvik under skördefesten.
Köpingsvik • Publicerad 26 september 2023 • Uppdaterad 27 september 2023
Under skördefesten har Lina Hallin öppet hemma på Kaplansgatan i Köpingsvik.
Under skördefesten har Lina Hallin öppet hemma på Kaplansgatan i Köpingsvik.Foto: Louise Ernerhav

– Jag har alltid tyckt om färg och form och är en person som behöver vara kreativ. Jag har provat olika uttrycksformer och gjorde till exempel lampor av lingarn under en period. Men just drejning var länge en dröm att få prova, det är fortfarande fascinerande att titta när andra drejar tycker jag, säger Lina Hallin.

”Att lyxa till det med en snygg kaffekopp är att sätta guldkant på vardagen tycker jag. Det gör kaffet lite godare och stunden lite mysigare.”
Lina Hallin

Snart är det fyra år sedan hon själv provade på att dreja för första gången och sedan dess har hon varit fast i lerans värld. Lina har mestadels använt drejning som teknik men ibland använder hon sig även av tekniker som kavling och ringling.

Annons

– Under mitt första år med leran gick jag ett par kurser och skaffade snabbt egen drejskiva och ugn. Det ligger många timmars nötande och misslyckanden bakom och jag fortsätter att lära mig hela tiden.

Lina tillverkar bruksföremål i stengodslera. Koppar, skålar, fat, vaser och krukor - sånt som vi omger oss av och använder varje dag.

Kaffekoppar tillverkade av stengodslera.
Kaffekoppar tillverkade av stengodslera.Foto: Louise Ernerhav

– Att lyxa till det med en snygg kaffekopp är att sätta guldkant på vardagen tycker jag. Det gör kaffet lite godare och stunden lite mysigare. På skördefesten har jag för första gången öppet hemma på Kaplansgatan i Köpingsvik, säger Lina.

Ovan nämnda produkter kommer finnas till försäljning men också jättestora tekoppar och ljusstakar inför höstkvällarna.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons