Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Lek på Sveriges största lekskepp

Under våren blev det stora lekskeppet Barbara klart och det har sedan dess lockat många leksugna barn.
Det stora lekskeppet i Bäckmans park invigdes under våren.
Det stora lekskeppet i Bäckmans park invigdes under våren.
Foto: Maria Brynielsson

– Vi har byggt det här skeppet på flera platser i Europa, men det här är det första i Sverige i denna storlek, berättar Michael Fregell, säljare på företaget Kompan.

Skeppet har byggts vid företagets fabrik i Tjeckien och skeppet passar framförallt barn mellan fyra och tolv år. Det som gör lekskeppet så speciellt är att det är ett helt unikt handbyggt skepp av träslaget Robinia. Skeppet är 18 meter långt och masterna är 9 meter.

Bäckmans park bjuder in till lek även för mindre barn.
Bäckmans park bjuder in till lek även för mindre barn.
Foto: Maria Brynielsson

– Det innehåller lekvärden med utsikt i masten, flera klätternät, klätterväggar, två rutschkanor och är utmärkt för rollekar eftersom det är utrustat med kanoner, kikare och det finns plats för styrman som sköter rodret, säger Marie-Louise Dahlsjö Torkelsson, marketing coordinator.

Lekplatsen har byggts med ekonomiskt stöd av kommunens vänort Rockford i USA.

Läs mer