Annons

Laddar för julmarknad i Borgholm: Pippi kommer på besök

Lördagen den 3 december är det dags för den traditionsenliga julmarknaden.
Borgholm • Publicerad 2 december 2022

Det kommer finnas många utställare på plats för att sälja glögg, julgodis, praliner, kakor, julpynt, fårskinn, honung, julmust, korv, ost, marmelad, knäckebröd, kransar, tomtar med mera.

– Lions Club finns på plats med sin vagn och säljer sina kransar och så har de som vanligt med sig sitt populära lotteri. För barnen har vi ponnyridning och så finns det såklart korvgrillning, säger Kenneth Sunesson.

Pippi kommer besöka Borgholms julmarknad med sin häst.
Pippi kommer besöka Borgholms julmarknad med sin häst.Foto: Kenth Jönsson
Annons

Pippi kommer på sin häst och under eftermiddagen bjuder kören Chorus Mixtus på julsånger.

– Det kommer även ett häftigt luciatåg längs Storgatan för att stanna på Borgholms torg för att sjunga. Det är inget man bör missa, säger Kenneth.

Chorus Mixtus bjuder på körsång.
Chorus Mixtus bjuder på körsång.Foto: Kenth Jönsson

Godisregn blir det också och en tävling där bland annat en 50 tums TV och presentkort från Borgholm Cityförening finns som pris. På stan ses eldkorgar och de som vill är välkomna att rösta på pepparkakshus som ses i olika skyltfönster.

– Givetvis så är tomtarna på plats med och vi hoppas på bästa julmarknadsvädret, avslutar Kenneth Sunesson.

” – Det kommer även ett häftigt luciatåg längs Storgatan för att stanna på Borgholms torg för att sjunga. Det är inget man bör missa”
Kenneth Sunesson
Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons