Annons

Maria Brynielsson: La la Gunilla, inte min favorit – men den fastnar

När jag hörde att hollywoodfrun Gunilla Persson skulle vara med i årets mello var min första tanke ”Kan hon sjunga?”.
Maria BrynielssonSkicka e-post
Publicerad 17 februari 2024
Maria Brynielsson
Detta är en personligt skriven text i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Gunilla Perssons bidrag går inte hem hos krönikören, det gör däremot Jacqlines.
Gunilla Perssons bidrag går inte hem hos krönikören, det gör däremot Jacqlines.Foto: Magnus Liam Karlsson, Janne Danielsson

På lördag kväll ska Melodifestivalen rulla vidare och den här gången är det Växjö som står i fokus då den tredje deltävlingen tar plats i Vida Arena, där Växjö Lakers normalt sett spelar sina hockeymatcher i SHL. Någon vinnare i årets melodifestival får vi nog inte se i kväll, men jag är helt säker på att några av låtarna kommer spelas flitigt på radio och uteställen framöver.

Gotländskan Clara Klingström har blivit hyllad för sina ärliga och nakna texter med stark igenkänningsfaktor tidigare och hennes ballad i mello denna gång ”Aldrig mer” kommer vi med all sannolikhet få höra mycket av. Men mello? Nej, där hör den inte hemma.

Startfältet i deltävling 3

1. Jacqline – ”Effortless”

2. Clara Klingenström – ”Aldrig mer”

3. Kim Cesarion – ”Take My Breath Away”

4. Klaudy – ”För dig”

5. Gunilla Persson – ”I Won’t Shake (La La Gunilla)”

6. Cazzi Opeia – ”Give My Heart A Break”

Annons

Gällande Gunilla Perssons I Won’t Shake (La La Gunilla) vad ska man tycka? Jag gillar musiken, lite åt Rednex-hållet, men resten ger jag inte mycket för. Det som är lite jobbigt varje år är att de bidrag jag tycker minst om ofta är de som etsas fast i hjärnan – Gunillas bidrag är en sådan.

”Det som är lite jobbigt varje år är att de bidrag jag tycker minst om ofta är de som etsas fast i hjärnan – Gunillas bidrag är en sådan.”
Maria Brynielsson

Min favorit denna kväll blir tveklöst Effortless med Jacqline. Hon kom tvåa i Idol för tre år sedan, låten passar på dansgolven och jag har svårt att sitta stilla när den spelas. Cazzi Opeias – Give my heart a break är en av de bättre denna deltävling, kanske blir den veckans ”plagiatdebatt”, tycker den påminner en del om Go west när Pet Shop Boys framför den. Att melloveteranen Tomas G:son varit med och skrivit texterna till båda bidragen ovan är troligen ingen nackdel.

Resten av bidragen tycker jag inte har något som sticker ut. Det går att lyssna på men inget jag fastnat för. Ska trots allt bli spännande att se mello på lördag kväll, fram tills dess fortsätter jag nynna på ”La la Gunilla”...

Annons
Annons
Annons
Annons