Annons

Kunde inte hämta sina grejer – sen stämdes kvinnan av campingen

När kvinnan kom för att hämta trätrallen från säsongsplatsen blev hon och sambon inte insläppt på den omskrivna campingen. Nu tvingas hon böta.
Böda • Publicerad 2 mars 2023 • Uppdaterad 8 mars 2023
Enligt kvinnan låg hennes trätrall, som hon försökt hämta, inte ens i vägen för kommande säsongsgäst. Ett foto som uppges vara taget i september 2021 visar att någon annans trall ligger intill platsen, medan kvinnans trall ligger staplad en bit bort.
Enligt kvinnan låg hennes trätrall, som hon försökt hämta, inte ens i vägen för kommande säsongsgäst. Ett foto som uppges vara taget i september 2021 visar att någon annans trall ligger intill platsen, medan kvinnans trall ligger staplad en bit bort.Foto: Privat

Kvinnan från fastlandet och hennes sambo hyrde en säsongsplats på Böda Riviera sommaren 2021.

När de checkade ut uppger kvinnan att campingens platschef dels godkände återställningen av säsongsplatsen, dels gav muntligt löfte om att den trätrall paret hade lämnat i en stapel på platsen kunde hämtas vid ett senare tillfälle – ända fram till sista september.

Annons

Den 28 september återkom paret för att hämta trallen.

”Vi pratade med personal som rörde sig uppe vid receptionen och dom släppte inte in oss. En av dom sa att NN (platschefen) stack för 2 månader sedan och att vi måste ta det med campingägaren”, berättar kvinnan i en inlaga till rätten.

Campingägaren gick inte att nå och först efter att paret hade lämnat platsen fick de ett svar via sms från denne, där han förklarade att säsongsplatsen skulle ha varit tömd senast den 26 september.

Böda Riviera hävdade därmed att kvinnan, som skrivit på avtalet, hade brutit mot detta genom att inte återställa säsongsplatsen i tid – och att hon därför skulle betala säsongsavgift för hela 2022; 9 600 kronor.

När hon vägrade blev hon stämd av campingen, precis som en rad andra tidigare gäster på Böda Riviera som Ölandsbladet uppmärksammat i ett flertal artiklar.

I en nyligen avkunnad dom vid Kalmar tingsrätt framgår att kvinnan hela tiden bestridit anklagelserna från campingen, men att hon slutligen gått med på en förlikning. Istället för 9 600 kronor ska hon betala 5 500 kronor, samt ytterligare 500 kronor om hon väljer att hämta sin trall under våren.

Här saknas innehåll

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons