Annons

Krossat fönster, stängde av strömmen och stal ett kapell

Flera skadegörelser, ett inbrott och en stöld har inträffat i Färjestaden och Borgholm under helgen.
BORGHOLM • Publicerad 10 juli 2018 • Uppdaterad 11 juli 2018
Genrebilder, polis
Genrebilder, polis

Klockan 23.30 i fredags misstänks två gärningsmän vara inblandade i en skadegörelse. Ett plexiglasfönster ska ha krossats på gamla brandstationen i Färjestaden.

Polis skickades till platsen som senare påträffade en man i 20-årsåldern bosatt i Borgholms kommun. Han erkände och är nu misstänkt för skadegörelse.

Annons

Samma kväll ska en fastighetsägare i Färjestaden ha drabbats av skadegörelse. Någon eller några bröt sig in i ett proppskåp och slog av strömmen till huset.

– Tre ungdomar ska ha setts på platsen vid tillfället. Man undrar hur de tänker, det var ett väldigt onödigt dåd, säger områdespolis Thomas Lönnqvist.

Under dagtid på lördagen inträffade ett inbrott på idrottsplatsen i Färjestaden. Två fönster har brutits upp men det verkar inte som att något har stulits på anläggningen.

– På midsommar var det skadegörelse på samma plats och nu inbrott.

Någon gång mellan den 5 och 6 juli har någon stulit ett kapell från en släpvagn på Östra Kyrkogatan i Borgholm.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons