GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Krögarparet tar över camping: Glassparadis och musikscen på gång – ”Vulgärt stora kulor”

Glassig satsning på husbilar! De har gjort sig kända på Öland med sin restaurang – nu tar de med sig lyckade konceptet till campingen.
– Det blir kulor stora som knytnävar i Glasserian och vi har redan tummen upp från tio olika band,säger Rällapaviljongens ägare Daniel Olsson som nu tar över Nybro camping.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Borgholms kommun/Nybro • Publicerad 31 mars 2022 • Uppdaterad 5 april 2022
Daniel Olsson och Jenny Lindell arrenderar Joelskogens camping och döper om den till Nybro camping.
Daniel Olsson och Jenny Lindell arrenderar Joelskogens camping och döper om den till Nybro camping.Foto: ahirao_photo

Han och Jenny Lindell har blivit ett känt krögarpar på Öland genom sin amerikanska diner på Rällapaviljongen med Rälla camp. Nu arrenderar de Joelskogens camping och döper om den till Nybro camping. Kommer driva den samtidigt som kör restaurangen i Rälla.

– De var eld och lågor över vårt koncept på Nybro kommun. Det har stått lite stilla på campingen ett tag men det ligger jättefint vid sjön med grym potential.

De tillträder den 1 april och ska även sköta ställplatsen i närheten, vid Svartbäcksmåla.

– För två år sedan gjorde vi en research med husbilsägare vad saknar vid svenska ställplatser. I stort sett alla vill kunna träffas mer, med grill och gemenskap som det är mer i Västeuropa.

För att utveckla området åt det hållet bygger de en scen för musik och quiz som samlar folket. För att kunna hyra in band som spelar.

– Första spelningen blir svinduktiga lokala country- och rock n´ roll-bandet Highway 25 på Valborg. Och vi har redan tummen upp från tio olika band till, säger Daniel Olsson.

”Väldigt uppskattat i husbilskretsar och då sprids ordet snabbt.”
Daniel Olsson

– Vi har fått höra att det inte kommer funka ekonomiskt men har redan bevisat på Rällapaviljongen där det blivit väldigt uppskattat i husbilskretsar och då sprids ordet snabbt.

De kommer även satsa på ett riktigt glassparadis på campingen.

– I Nybro finns inget sådant ställe nu, det drar igång i maj med glass, våfflor och dryck, säger Daniel Olsson.

– Även där tar vi med oss lite av konceptet från Rällapaviljongen. Det blir kulor vulgärt stora som knytnävar i Glasserian.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.