Annons

Krögarna har gjort succé – säljer en av Ölands bästa restauranger

Ett år efter starten gick restaurangen rakt in i White Guide och har utvecklats till en av Ölands bästa. Nu sex år senare har ägarna beslutat att sälja verksamheten.
Borgholm • Publicerad 24 maj 2022 • Uppdaterad 27 december 2022
Efter sex år har Charlotte och Daniel Norring beslutat att sälja Norrings Crêperie. Bilden är ett montage.
Efter sex år har Charlotte och Daniel Norring beslutat att sälja Norrings Crêperie. Bilden är ett montage.Foto: Arkiv, Privat

Efter sex år har paret Charlotte och Daniel Norring beslutat att sälja Norrings Crêperie som ligger på Möbleri Mittbrodts innergård. Under dessa år har restaurangen utvecklats till en av Ölands bästa, vilket betygen i White Guide och Trip Advisor vittnar om.

– Det känns lite sorgligt och det är absolut inte ett lättvindigt beslut som vi har tagit. Men vi känner att det är dags att hitta nya utmaningar. Vi har inte bestämt vad det nya blir men vi kommer att bo kvar på Öland, säger Daniel Norring.

Annons

– Man brukar säga att man ska sluta på topp. Det är fortfarande otroligt roligt att driva detta och vi kommer att ha öppet tills försäljningen är klar. Det är svårt att veta när det blir men vi hoppas att det blir någon gång under året, säger Charlotte Norring.

Känns det viktigt att nya ägaren fortsätter driva det i samma anda?

– Det viktigaste för oss är att nya ägaren vill att det är hög kvalité och bryr sig om både maten och gästerna. Det måste vara någon som går in i detta helhjärtat, det är viktigare än att det fortsätter vara ett crêperie, säger Daniel Norring.

Charlotte och Daniel Norring känner att det är dags för nya utmaningar.
Charlotte och Daniel Norring känner att det är dags för nya utmaningar.Foto: Alexander Jensen

Norrings Crêperie blev snabbt en favorit hos många när de öppnade och det blev succé. Redan efter första året kom de med i White Guide, som är Sveriges största restaurangguide.

– Vi trodde aldrig att det skulle bli så stort och få ett sådant genomslag, säger Daniel Norring.

– Vi öppnade nog i rätt läge. Det var flera andra restauranger som öppnade i Borgholm då och vi har nog hjälpt varandra. Nu är det många som åker från Kalmar för att äta här och vi har även en del långväga gäster. En del har såklart stugor här men en del bokar ett boende och tillbringar hela helgen i Borgholm, säger Charlotte Norring.

Hur har de här sex åren varit?

– Vi har jobbat i branschen länge men det här är vår första egna restaurang och det har varit väldigt lärorikt och roligt, säger Daniel Norring.

– Vi har haft många fantastiska gäster och fick oerhörd stöttning under pandemin, säger Charlotte Norring.

Läs fler kulinariska nyheter från Öland:

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons