Annons

Kristina Winberg (SD) petad – partikollegor i Mörbylånga upprörda

Dagen efter beskedet om att Kristina Winberg är petad från EU-listan är upprördheten stor hos några av personerna i styrelsen för Sverigedemokraterna i Mörbylånga kommun.
Mörbylånga • Publicerad 20 maj 2019
Kristina Winberg (SD), tidigare boende på Öland, har suttit i EU-parlametet den gångna perioden. Nu har hon petats från EU-listan av sitt parti bara några dagar inför valet.
Kristina Winberg (SD), tidigare boende på Öland, har suttit i EU-parlametet den gångna perioden. Nu har hon petats från EU-listan av sitt parti bara några dagar inför valet.Foto: Sanna Tedeborg

– Vi hade kunnat få veta vad partiet tänkte göra innan vi drog igång vårt valarbete med allt vad det innebär. Kristina var hos oss för två veckor sedan och valtalade.

Det säger Olof Nilsson och P-G Olsson som sitter SD i Mörbylånga kommunfullmäktige och i partiets styrelse. Han menar att petningen av Kristina Winberg naturligtvis inte har kommit som en blixt från klar himmel för partiet.

”Kristina Winberg var hos oss som en del av valrörelsen inför EU-valet.”
Annons

Under söndagen skickade Sverigedemokraterna ut pressmeddelandet där de förklarade att Kristina Winberg inte längre är aktuell inför valet till EU. Orsaken skall enligt vad de skriver vara att hon under åren ”givit prov på klandervärt och omdömeslöst uppförande både i förhållande till kollegor och personal - men också i förhållande till direktiv och önskemål som förts fram från riksorganisationen.”

Partiet skriver också att Winberg, efter att ha blivit placerad som nummer fyra på listan inför EU-valet, valde att klippa alla band med partiets valorganisation samtidigt som hon konsekvent har vägrat att samarbeta med partiet i utformningen av valrörelsen.

Olof Nilsson (SD) sitter i styrelsen för sitt parti. Han är upprörd över att man inte fick veta något om vad som var på gång i ett tidigare skede. ”Det är mycket arbete och pengar nedlagda för att vi skulle göra en bra valrörelse, där vi bland annat hade besök av Kristina Winberg för två veckor sedan”.
Olof Nilsson (SD) sitter i styrelsen för sitt parti. Han är upprörd över att man inte fick veta något om vad som var på gång i ett tidigare skede. ”Det är mycket arbete och pengar nedlagda för att vi skulle göra en bra valrörelse, där vi bland annat hade besök av Kristina Winberg för två veckor sedan”.Foto: Maria Wiell

– Kristina Winberg var hos oss som en del av valrörelsen inför EU-valet. Vi kan inte tolka det som partiet, att hon har klippt alla band med valorganisationen, säger Olof Nilsson.

Kristina Winberg tror själv att petningen beror på att hon har rapporterat till partiet om att förstanamnet på EU-listan tafsade på en kvinnlig kollega under en fest förra året. Vad tror du om det?

– Det har hon väl all rätt att göra. Jag tycker att det var helt rätt. Om det sedan beror på det eller något vet väl bara partiledningen.

På Sverigedemokraternas hemsida presenteras alla ledamöter till Europaparlamentet. På måndagsförmiddagen var emellertid nummer 4 (Kristina Winberg) borttagen och kvar fanns ledamöterna 1, 2, 3, 5, 6, 7 osv presenterade.

Winberg har i perioder bott på Öland och sa senast för tio dagar sedan att hon kan tänka sig att flytta tillbaka igen. För närvarande bor hon i Jönköping.

Här saknas innehåll

Här saknas innehåll

Maria WiellSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons