Annons

Koskräck skapar oro för kvinna i landets kotätaste kommun

Fritidshusägaren har vänt sig till kommunen för att få svar på vad syftet med kossornas närvaro egentligen är.
Borgholms kommun • Publicerad 20 september 2022 • Uppdaterad 21 september 2022
Ett trevligt inslag i vardagen för många, upphov till rädsla för andra. Och i Borgholm, Sveriges kotätaste kommun, finns det gott om dem.
Ett trevligt inslag i vardagen för många, upphov till rädsla för andra. Och i Borgholm, Sveriges kotätaste kommun, finns det gott om dem.Foto: Peter Boström

I ett mejl till Borgholms kommun skriver kvinnan att hon tidigare har förstått att det skulle släppas kor i ett inhägnat område i närheten av sitt fritidshus, och att djuren nu är på plats.

”Jag är inte speciellt förtjust i kor (är rädd för dem) så jag har några frågor”, skriver hon och vill sedan veta en hel del: Vad är anledningen till att det ska vara kor i området? Hur många kor finns i området? Är det säkert att gå in i området? Under vilka tidsperioder ska korna vara där? Om de rymmer, vem ska hon kontakta?

Annons

Kvinnan tycker det är ”lite obehagligt att ha dem så nära” tomten.

Hon är tacksam för svar, men avslutar med att hon får vända sig någon annanstans om kommunen inte kan hjälpa henne. Och svaret från kommunen är att kvinnan får kontakta markägaren istället.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons