Annons

Kommunen tar fram en app för info om köer och badtemperaturer

När Kim Ahlqvist i somras intervjuades inför sin nya tjänst som kommunikationschef lanserade han idén om att Mörbylånga kommun borde ta fram en app. Sagt och gjort – nu är den på gång.
Mörbylånga kommun • Publicerad 23 januari 2019
Kim Ahlqvist är kommunikationschef på Mörbylånga kommun.
Kim Ahlqvist är kommunikationschef på Mörbylånga kommun.Foto: Maria Wiell

– Den absolut viktigaste informationen kommer att finnas på appen, säger Kim Ahlqvist som är kommunikationschef i Mörbylånga kommun sedan i somras.

Om ett par månader skall appen vara klar. Han nämner att man skall kunna följa om det är köbildning på Ölandsbron, vattentemperaturen på tre olika badplatser i kommunen, evenemangskalender, en kartfunktion med parkeringsplatser, offentliga toaletter och återvinningscentraler angivna. För att bara nämna något.

Annons

– Det är extremt viktigt att medborgarna ser att de får något konkret från kommunen. Med den här appen kommer kommunen att ligga i framkant med digital service och information. Det blir handfast.

”De flesta andra kommunappar är så ”kommuniga”.”

Kim har tittat på andra kommuners appar och säger att den som håller på att utvecklas för Mörbylånga kommer att bli mer avslappnad.

– De flesta andra är så ”kommuniga”, på vår skall man hitta lite mer, lite roligare, lite intressantare information. Och så skall medborgarna kunna använda den till att höra av dig direkt med bild och kommentarer, om det är något som hen vill förmedla.

För vilken målgrupp utvecklas appen?

– Jag tror att den blir intressant för alla, både permanentboende, fritidsboende och turister. Om det är kö på bron är det ju intressant för alla, det och badtemperaturen tror jag blir det som kan locka till användning.

För att kunna använda appen krävs att man har en smartphone, ”det har ju de flesta idag” säger Kim. Kostnaden för att utveckla appen är 263 400 kronor som engångskostnad. Till det kommer support- och underhållskostnad med omkring 24 000 kronor per år.

Maria WiellSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons