Annons

Klassiska restaurangen utökar: ”Det kommer att bli riktigt bra”

Den klassiska Borgholmsrestaurangen Pappa Blå gör nu en satsning på deras uteservering. Det är en efterlängtad investering.
Borgholm • Publicerad 7 april 2021 • Uppdaterad 11 april 2021
Pappa blå, Markus Marelius, Alexander Marelius, Simon Marelius, restaurang, Ölandsbladet
Pappa blå, Markus Marelius, Alexander Marelius, Simon Marelius, restaurang, ÖlandsbladetFoto: Alexander Jensen

Den klassiska Borgholmsrestaurangen Pappa Blå har drivits inom familjen Marelius sedan 1992. De har sedan några veckor tillbaka öppnat för säsongen. Brödratrion Alexander, Markus och Simon Marelius som driver restaurangen har dragit igång en satsning på deras uteservering.

– Vi bygger på vardagar och har öppet under helgerna. Det måste att vara färdigt senast i början av juni, då vi öppnar helt, säger Markus Marelius.

Annons

Det är den östra delen av uteserveringen som nu kommer att få ett tak samt skjutbara glaspartier mot gatan.

– Vi behöver ha fler bord som är vädersäkra särskilt för lågsäsongen. Det kommer att bli riktigt bra med glaspartierna. Nu under corona får vi 20 sittplatser där, säger Alexander Marelius.

– Det ska kännas som inomhus när det är väder för det och utomhus när det är väder för det, säger Simon Marelius.

De ser också andra möjligheter för den nya delen av uteserveringen.

– Nu är prioriteringen att få fler vädersäkra sittplatser men framöver går det att använda utrymmet till andra ändamål också, exempelvis cocktailbar. Det går också att låta sällskap abonnera den till exempelvis födelsedagar eller bröllopsfester, säger Alexander Marelius.

De har också byggt en ramp ut mot gatan.

– Det är jätteskönt. Det underlättar för oss och ökar tillgängligheten för kunderna, säger Simon Marelius.

Ni och många andra restauranger väljer att satsa trots pandemin...

– Dels handlar det nog mycket om en framtidstro, att branschen ser ljuset i tunneln. Men också att det nu finns tid att tänka mer framåt. I vanliga fall blir det lätt att man bara kör och inte hinner tänka efter så mycket, säger Markus Marelius.

Hur har coronapandemin påverkat er?

Annons

– Det är klart att det är tufft med restriktionerna. Det blir glesare mellan borden och det är många som känner att det inte är någon idé att gå ut när vi stänger vid 20.30, säger Markus Marelius och fortsätter:

– Men vi är väldigt tacksamma för att det har gått så bra ändå, trots coronapandemin. Man läser om restauranger i städerna som går omkull. Vi fick till slut en väldigt bra sommar förra året. Våra kunder har också varit väldigt lojala och vi försöker anpassa oss efter deras önskemål.

– Vi är också väl inarbetade med take away och det har våra kunder nyttjat mycket nu, vilket vi är glada för, säger Alexander Marelius.

Här saknas innehåll

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons