Annons

Klart: Mörbylångas hälsocentral blir sommaröppen

Nu är det helt klart att Mörbylångas hälsocentral håller öppet hela sommaren.
– Målsättningen har hela tiden varit det, men nu vet vi att det blir så, säger Jonas Falk, chef för primärvården på Södra Öland.
Mörbylånga • Publicerad 30 maj 2018
Primärvårdschefen Jonas Falk riktar ett stort tack till sina anställda, som bidrar mycket till att hälsocentralen i Mörbylånga klarar att hålla öppet hela sommaren.
Primärvårdschefen Jonas Falk riktar ett stort tack till sina anställda, som bidrar mycket till att hälsocentralen i Mörbylånga klarar att hålla öppet hela sommaren.Foto: Malin Edeborg

Strax före påsk berättade han för Ölandsbladet om att det fanns stora chanser att hålla Mörbylångas hälsocentral sommaröppen i år. Men det var under förutsättning att ledningen kunde hitta fler vikarier.

– Både undersköterskor och läkare läste Ölandsbladet och hörde av sig. Det är mycket tack vare det som vi klarar att ha helöppet, säger Jonas Falk.

Annons

En annan stark orsak är den ordinarie personalen på hälsocentralen. Många av dem har skjutit på sina semestrar för att göra det möjligt att hålla öppet.

– Det är en stor uppoffring de gör, men det är det värt. Det finns personal som vill det bästa för patienterna, och som skapar en personlig relation till dem.

Vad betyder det att du nu kan säga att ni håller öppet?

– Det är jättekul, och jag får det tillbaka från många patienter. Jag förstår att det här har varit en stor fråga. Det här avlastar också för Färjestaden, Borgholm och akuten i Kalmar.

Malin EdeborgSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons