Annons

Klart: Han tar över efter Owe och Karin Fransson på Hotell Borgholm

Hotell Borgholm har under en tid varit till salu och nu är det klart vem det är som kommer att ta över efter Owe och Karin Fransson.
BORGHOLM • Publicerad 20 augusti 2018
Nu är det klart vem som köper Hotell Borgholm av Owe och Karin Fransson.

Den nya ägaren heter Christofer Johansson och han tar över verksamheten i januari 2019.

I mars 2018 meddelade Karin och Owe Fransson att deras verksamhet var till salu. Hotell Borgholm har länge ansetts tillhöra landets bästa restauranger och har sedan 2016 en stjärna i Guide Michelin.

Annons

– Christofer är lite äldre än jag själv var när jag startade Hotell Borgholm 1972, så man kan se vissa likheter mellan oss. Vi ville inte sälja vårt livsverk till vem som helst, men vi upplever Christofer som en mycket företagsam och lovande kille. Han har en trevlig personlighet som gör att han är lätt att tycka om. Det känns mycket bra att ge en ung person den här chansen och möjligheten, säger Owe Fransson i ett pressmeddelande.

Christofer Johansson är i grunden kock och han fick sin branschutbildning på Grythyttan. Han har lång erfarenhet från olika restauranger, bland annat som kökschef på välrenommerade Krakas Krog på Gotland. De tre senaste säsongerna har han drivit Eksgården Krog och Rum på Öland.

– Eksgården var mitt första egna projekt där jag har fått jobba med helheten, både restaurang och hotell. Det känns som en bra grund och jag har lärt känna Öland en del under de här åren. Jag ser med spänning fram emot att ta över Hotell Borgholm som är Ölands främsta hotell och restaurang. Det känns otroligt inspirerande och min målsättning är att fortsätta utveckla och förädla den gastronomiska upplevelsen, säger Christofer Johansson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– I nuläget är det inte fokus på förändringar. All personal förväntas vara kvar och när jag tar över i januari är verksamheten stängd precis som den brukar. Då kommer jag sätta en lite annan prägel på lokalerna men utan att ändra konceptet. Vi öppnar i slutet av mars 2019.

Karin och Owe Fransson fortsätter att driva verksamheten som planerat året ut. Under hösten kan gästerna dessutom se fram emot några överraskningar. Bokningsläget ser mycket bra ut och intresset för att besöka Hotell Borgholm innan paret Fransson lämnar över är stort.

Vad är planen för dig och Karin efter detta, ska ni leva pensionärsliv?

– Vi börjar med att ta kompledigt, säger Owe Fransson i pressmeddelandet.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons