Annons

Klart: Han blir ny slottschef: ”Ganska lätt”

Borgholms nye slottschef är hemtam i slottsmiljöer.
– När vi utvärderade totalen var valet ganska lätt, säger tillväxtchef Anders Magnusson efter anställningen av Tommy Josefsson, idag intendent på Kalmar slott.
Borgholm • Publicerad 8 mars 2021
Tommy Josefsson är till sommaren ny chef på Borgholms slott.
Tommy Josefsson är till sommaren ny chef på Borgholms slott.

Först var de drygt 60, sedan fem – och på måndagen återstod endast en (1) av alla de som sökt jobbet som slottschef.

– Vi har haft jättebra kandidater, det fanns flera som absolut var tänkbara, men när vi utvärderade totalen var valet ganska lätt, säger tillväxtchef Anders Magnusson och kan avslöja vem som tar över den imaginära tronen på Borgholms slott efter den 6 juni – och denne lågoddsare hittas på ett slott på andra sidan sundet.

Annons

– Det är Tommy Josefsson. Vi sökte någon med bred erfarenhet av kulturhistoriska besöksmål och han passar in på flest områden. Och han kan ta mycket med sig av utvecklingen på Kalmar slott för att översätta det i annan form här.

Däremot har intendenten på Kalmar slott, ett jobb han haft sedan 1994, inte erfarenhet av rockmusiker med entourage.

– Nej, vissa bitar har han mindre erfarenhet av, men den gamle slottschefen (Jan-Åke Johansson) kommer att gå bredvid Tommy under sommaren, då finns det tid att ”tanka ur”, säger Anders Magnusson.

I kommunens pressmeddelande om anställningen säger Tommy Josefsson:

– Det känns jätteskoj och inspirerande att börja jobba på Borgholms slott. Det är ett spännande besöksmål med sin historia, besöksverksamheten och konserterna.

– Jag har jobbat 27 år på Kalmar slott och ville testa något annat. Jag älskar att jobba med historiska platser så när jobbet på Borgholms slott blev ledigt tog jag chansen och jag hoppas kunna bidra med mycket till fortsatt utveckling.

På Kalmar slott har Tommy Josefsson ansvarat för bland annat utställningar, barnverksamhet, evenemang, fastighetsdrift och säkerhetsarbete.

Han har enligt pressmeddelandet stått ”bakom en mängd spännande satsningar som fått stor uppmärksamhet” och även drivit olika projekt som konceptutveckling av restaurangverksamhet, utställningar, och barnaktiviteter.

”När vi utvärderade totalen var valet ganska lätt.”
Anders Magnusson
Michael StåhlSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons