Annons

Klappen som försvann har nu hittat hem: ”Otroligt rolig julhändelse”

Redan efter ett dygn kunde den inslagna julklappen som hittades övergiven på en parkering i Borgholm nå sin ägare.
”En tydlig skildring av Borgholm och den gemenskapen man får i ett litet samhälle”, skriver Hanna Andersson.
Borgholm • Publicerad 27 december 2023
Peter Storm som hittade paketet på parkeringen kunde under onsdagen lämna över paketet till Hanna Andersson.
Peter Storm som hittade paketet på parkeringen kunde under onsdagen lämna över paketet till Hanna Andersson.Foto: Emma Stark

I går (tisdag) skrev Ölandsbladet om fyndet på den ödsliga parkeringen, mitt på självaste julafton: Ett litet paket, inslaget i mörkblått julpapper med ett rött sidenband omkring.

Peter Storm bor i Växjö men befinner sig i Borgholm för att fira jul och nyår med sin gamla mor. Under julafton tog han en promenad i Borgholm där han hittade det lilla långsmala paketet med texten: ”God Jul Hanna från Emma”.

Annons

Han valde att kontakta tidningen i hopp om att hitta julklappens rättmätige ägare.

– Jag såg framför mig en lite stressad person som kanske hoppade in i en bil och så föll paketet ur väskan eller någon ficka.

Och så rätt han hade!

Nu har ägaren till den förlorade julklappen hittats och såhär skriver Hanna Andersson:

”Jag har nu mött upp med upphittaren Peter Storm som var så glad att paketet hittat fram till oss! Jag fick paketet av min bästa kompis Emma Stark som bor i Borgholm medan jag är över från London nu under jul och nyår. Jag är från Borgholm men flyttade till London för tio år sedan. Dock är jag hemma både jul och sommar varje år.

Precis innan jag tappade paketet hade jag mött upp med Emma för att byta årets julklappar, en tradition vi har haft i nästan 20 år. Och som sagt så var det precis som Peter gissade - jag tappade paketet som låg i min ficka då jag stressat hoppade in i en bil.

När vi mötte Peter så var han väldigt nyfiken på innehållet och hade många gissningar, så precis efter bilden togs så öppnande jag paketet som innehöll en läppglans i en julig färg som får bli nyårets sminktillskott, haha.

Detta var en otroligt rolig julhändelse och jag är tacksam att vi fick tag i varandra, tack så mycket!

Kan tillägga att det var en gammal klasskompis mamma som såg nyhetsinslaget och skrev till Emmas mamma om eftersökningen - en tydlig skildring av Borgholm och den gemenskapen man får i ett litet samhälle.”

Natalia JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons