Annons

Kackelstugan är redo för sommaren – ”Finns inget liknande ställe i Sverige”

Kackelstugan har återigen släppt ett imponerande spelschema till sommarens musikkvällar, både vad gäller kvantitet och kvalitet. Totalt ska det bli 52 spelningar.
Pelle Aldestam och Robert Aldestam ser fram emot sommaren.
Västra Sörby • Publicerad 26 januari 2019
Bröderna Pelle och Robert Aldestam ser fram emot sommaren.
Bröderna Pelle och Robert Aldestam ser fram emot sommaren.Foto: Alexander Jensen

Pelle Aldestam har jobbat sedan i oktober med att få ihop årets spelschema som innehåller bland annat artisterna Markus Krunegård, Bo Sundström, Gustav Norén och Marit Bergman.

– För oss i familjen ska det bli riktigt kul att Magnell, Rickfors och Ronander spelar tillsammans för det har vad vi vet aldrig hänt förut. Det kommer att bli en legendarisk spelning som varar länge, säger Pelle Aldestam.

Annons

– Sedan har jag velat ha Bo Kaspers Orkester länge och nu kommer Bo Sundström med ett sjumannaband med flera medlemmar från Bo Kaspers. Markus Krunegård är stort. Edda Magnason har jag försökt få hit sedan ”Monica Z” och Gustav Norén ska bli spännande att se.

Hur ser arbetet ut?

– Jag börjar i oktober genom att ta fram listan från förra året och utifrån den går jag vidare. Det blir en del ”kill your darlings” för att man ska få in lite nyheter också. Sedan är det viktigt att vi har en bra mix och inte bara riktar in oss på en genre eftersom vi har en bred publik.

Sedan ringer han bokningsbolag och alla artister han känner för att höra vad som är tillgängligt. Därefter har han fysiska möten med alla och där sätts en första lista med provisoriska datum.

– Det blir alltid ändringar och det kan bli ändringar ända till kvällen innan vi släpper artisterna. Sedan gör vi ett senare släpp med ytterligare några spelningar.

Hur är det?

– Det är absolut inget för någon som inte tål stress. Men det beror på att det oftast är väldigt många inblandade och det är mycket som ska stämma.

Wille Crafoord var den första nationellt kända artisten som spelade på Kackelstugan. Sedan 2005 har de gjort en imponerande utveckling. Numera hör artister av sig om att få spela där och de tvingas tacka nej. Gästerna kommer inte längre bara från regionen utan från hela Sverige. Fortfarande spelar bara artisterna för dörren.

–  Det finns inget annat ställe i Sverige som har så här många konserter under en så kort period och kan visa upp den här mångfalden, säger Pelle Aldestam.

Hur har ni lyckats?

Annons

– Ryktet om Kackelstugan har gått mellan artist och artist. Sedan hade det inte funkat om inte gästerna tyckte om det. Utvecklingen har skett långsamt och det är viktigt att det har fått ta tid, säger Robert Aldestam.

Vad får artisterna att vilja komma hit?

– Det är en avslappnad och bra stämning, publiken är unik. Den är fantastisk, säger Pelle Aldestam.

Hur kan ni utvecklas mer?

– Det går inte att få in fler konserter på sommaren och då handlar det om att förlänga säsongen. Det gör vi genom att arrangera olika aktiviteter. Vi har exempelvis ölsafarin som går bra, bryggkurser, bröllop, säger Pelle Aldestam.

– Nytt för i år är att krogen kommer att vara öppen på helgerna hela maj och september ut. Där finns en möjlighet att vi kör mindre spelningar med artister som är up coming, säger Robert Aldestam.

På sikt tänker de också satsa mer på maten.

– Både jag och Robert är väldigt intresserade av mat och vi skulle vilja satsa mer på den. Det finns planer att på sikt bygga ut köket.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons