Annons

Njut av körsång i klassisk julanda med Vox Communis

Körsång i klassisk julanda utlovas i Algutsrums kyrka den 4 december.
Algutsrum • Publicerad 1 december 2022
Vox Communis julkonsert är i Algutsrums kyrka den 4 december.
Vox Communis julkonsert är i Algutsrums kyrka den 4 december.Foto: Privat

Vox Communis har gjort till sitt signum att alltid sjunga för angelägna ändamål. Under de gångna åren har körens konserter gjorts till förmån för exempelvis Radiohjälpens katastrofinsamling, Operation Smile, Kvinnojouren, Clownlabbet, Barncancerfonden och Act Svenska kyrkan. Under våren 2022 sjöng kören för Ukrainas folk i Birgittakyrkan med gott resultat. Även julkonserten görs till förmån för ett aktuellt ändamål: Act Svenska kyrkans katastrofarbete riktat till Ukrainas barn och familjer.

Det blir en kväll med glittrande julmusik med kören Vox Communis från i huvudsak Kalmar och vänner. Alla intäkter går till Act Svenska kyrkans katastrofinsamling till Ukraina.

Annons

– Detta blir körens femtonde julkonsert sedan körstarten 2007. I år blir vi ackompanjerade av Åke Eklund på bas och Anders Pettersson på piano. Medverkar gör även Rolf Johansson från Kastlösa samt ett flertal solister. Det blir också andakt och psalmsång, säger Birgitta Axelsson Edström.

Den blandade kören Vox Communis startades vårvintern 2007 som en aktivitet inom ramen för Kalmar kommuns dåvarande fritidsförening Aktiv Fritid. Den var då öppen för kommunanställda och deras närstående. Med tiden utökades kören och omformades till en fristående kör kopplad till Sensus studieförbund. Idag består kören av ett drygt sjuttiotal aktiva sångare som sjunger av hjärtans lust en bred repertoar med all möjlig musik från gospel till visa och pop.

Vox Communis med vänner hälsar alla varmt välkomna till en konsert med såväl körsång som allsång och andra musikaliska inslag.

– Bland annat bjuder vi på White Christmas, Adams julsång och Jul, jul, strålande jul. Vi behöver ljus och värme extra mycket när mörkret är som tätast, avslutar Birgitta Axelsson Edström.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons