Annons

Jultidningen: Julkul i Löttorp: ”Vi hoppas få se många tomteluvor”

Den 17 december anordnar Löttorps framtidsförening Julkul i Löttorp.
Löttorp • Publicerad 14 december 2022
Julig torgförsäljning blir det i Löttorp den 17 december.
Julig torgförsäljning blir det i Löttorp den 17 december.Foto: Arkiv

Det är mycket som händer denna dag. På Löttorps torg blir det torgförsäljning med bland annat betongkonst, hantverk och julgodis. Högby IF finns på plats med chokladhjul och korvgrillning samt tomteracet som anordnas för alla barn under eftermiddagen.

– Vi hoppas få se många tomteluvor. Det blir julgransförsäljning och Nya Kryddan har öppet för alla som är ute efter fina julklappar, säger Sofie Berner.

Annons

Löttorps konditori har öppet och erbjuder adventsfika samt annat julgott till kaffet.

Svenska kyrkan finns på torget och bjuder på glögg. En dag för gemenskap. I IOGT-NTO-lokalen visas käpphästshow och i skenet av eldar och facklor sjungs julen in tillsammans med Junis barnkör.

Löttorps boa erbjuder pyssel för barnen och på Alvaret Hotel & Hostel blir det Secret Santa. Tomten finns på plats för att dela ut julklappar. För att delta ska en barnvänlig julklapp lämnas in till Alvaret Hotel & Hostel. Klapparna läggs sedan under granen och delas sedan slumpmässigt ut till barnen av tomten.

På tomtestigen (vid biblioteket) väntar tomtarna på dig. Ta en promenad på den en kilometer långa rundan. Har du en ensam tomte hemma som vill ha sällskap så ta med den.

” Det blir julgransförsäljning och Nya Kryddan har öppet för alla som är ute efter fina julklappar”
Sofie Berner.
Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons