Annons

Jan Emanuels öländska semester-fiasko som kostade ”typ en miljard kronor”

Jan Emanuel Johansson körde fast i en musselodling på Öland med sin lyxyacht.
– Jag blev ofrivillig djurrättsaktivist och fick betala typ en miljard kronor.
Öland • Publicerad 4 juli 2024 • Uppdaterad 6 juli 2024
Jan Emanuel Johansson berättar om öländskt semester-fiasko. Fastnade i musselodling och blev ofrivillig djurrättsaktivist. På tal om fiasko blev det ett sådant även i EU-valet för hans och Sara Skyttedals (i rött på bilden) nystartade parti Folklistan, som han därefter lämnade.
Jan Emanuel Johansson berättar om öländskt semester-fiasko. Fastnade i musselodling och blev ofrivillig djurrättsaktivist. På tal om fiasko blev det ett sådant även i EU-valet för hans och Sara Skyttedals (i rött på bilden) nystartade parti Folklistan, som han därefter lämnade.Foto: Mats Holmertz

Det är i tidningen Hänt Extra som mångsysslaren Jan Emanuel Johansson om sitt semester-fiasko på Öland sommaren 2019. Lyxyachten som han körde fastnade i en odling. Sjöräddningssällskapet fick rycka ut och ta loss båten, rapporterade Aftonbladet efter händelsen.

– Jag var ute och körde med båten. Plötsligt såg jag röda och gröna markörgrejer som stack upp ur vattnet. ”Jag kör i mitten”, tänkte jag - och körde rakt in i en musselodling, säger Johansson till Hänt Extra.

Annons

Han skrattar och berättar vidare:

– Jag drog med mig hela musselodlingen, vilket gjorde mig till en ofrivillig djurrättsaktivist. Jag fick senare ersätta musselodlaren med typ en miljard kronor för att jag hade fritagit hans musslor.

”Jag drog med mig hela musselodlingen. Jag fick senare ersätta musselodlaren med typ en miljard kronor”
Jan Emanuel Johansson
Lisa StrindhagSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons