Annons

Isle of you släpper ny singel – och släpper samtidigt den perfekta fasaden

Den öländska duon Isle of you släpper sin tredje singel ”Skintight” på fredag. Med den faller alla bitar på plats.
Nu har de hittat sitt sound, och vet hur de vill framstå.
Stockholm • Publicerad 18 april 2018
Elina Danielsson och Ida Johansson i Isle of you är trötta på att alla tillrättalagda bilder som målas upp i sociala medier. ”Vi struntar i den perfekta fasaden, det är bättre att spegla livet”.
Elina Danielsson och Ida Johansson i Isle of you är trötta på att alla tillrättalagda bilder som målas upp i sociala medier. ”Vi struntar i den perfekta fasaden, det är bättre att spegla livet”.Foto: Linn Stigsson Stern

– Låten handlar om att våga förlora sig i ruset och vara kär, även om man vet att hjärtesorg och ångest väntar runt hörnet. Man måste spela korten högt och våga riskera något, säger Elina Danielsson som utgör Isle of you tillsammans med Ida Johansson.

Annons

Sedan tidigare har Isle of you släppt låtarna 50+1 och Mindcrime. Därefter har de ägnat mycket tid åt att arbeta i studion och vara ute på spelningar. Under förra året reste de också till Colombia, där de bland annat spelade för fångar på ett högriskfängelse. Därefter deltog de i Canadian Music Week i Toronto.

– Resorna har absolut gett oss erfarenheter. Efter spelningen på fängelset är vi inte rädda för någon publik, och i Kanada lärde vi oss mer engelska och hur de pratar i branschen, säger Elina Danielsson.

För henne och Ida har det varit viktigt att ta en paus i låtutgivningen.

– Vi har skrivit och skrivit för att hitta vårt sound, hur vi vill låta och framstå. Med den här låten känns det som att vi har hittat rätt, säger hon och beskriver att ljudet ska vara california sound, hämtat från den amerikanska pop- och rockmusiken. Samtidigt ska rösterna vara punkiga.

– De kan vara lite falska, det ska inte vara någon vacker stämsång.

Det hänger också ihop med vilken bild de vill förmedla av sig själva.

– På senaste tiden har vi förstått att så mycket i samhället handlar om att visa upp den perfekta fasaden, det ska vara perfekta bilder på dig själv och på ditt perfekta hus. Det speglar inte verkligheten, och jag tror att väldigt många mår dåligt av den falska bilden. Vi struntar i den perfekta fasaden, det är bättre att spegla livet.

Den utgångspunkten leder till att de under inspelningar inte väljer att ta med de stämmor som låter bäst, utan de delar som ger mest känsla. På sociala medier lägger de inte bara ut bilder när de har det största leendet.

– Om det är lite smutsigt så får det vara det, för sånt är livet, säger Elina Danielsson.

Annons

Färjestadstjejerna Elina Danielsson och Ida Johansson har hängt ihop sedan barnsben. Som trettonåringar började de skriva låtar tillsammans och nu är de mer kända som gruppen Isle of you. Sedan fyra månader bor de i Stockholm på heltid, och detta genom att dela en etta på Söder.

Malin EdeborgSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons