Annons

Inga fler överklaganden – ny skola beställd

På måndagen kunde Mörbylånga kommun lägga en beställning av en ny 7-9-skola i Färjestaden. Detta efter klartecken från högsta förvaltningsrätten.
Färjestaden • Publicerad 1 juli 2019
Efter besked från högsta förvaltningsrätten kunde Mörbylånga kommun på måndagen beställa den nya högstadieskolan i Färjestaden av P&E Invest.
Efter besked från högsta förvaltningsrätten kunde Mörbylånga kommun på måndagen beställa den nya högstadieskolan i Färjestaden av P&E Invest.Foto: Mörbylånga kommun

– Idag har vi lagt beställningen och det känns skönt att den överklagande processen är över. Nu har vi en tidsplan att förhålla oss till, säger David Idermark, skolchef.

Upphandlingen av en ny 7-9-skola i Färjestaden har prövats i två instanser och nu har Mörbylånga kommun fått positivt besked från högsta förvaltningsrätten. Man ger Mörbylånga kommun klartecken att lämna in en beställning till P&E Invest som ska bygga skolan.

Annons

– Det känns väldigt bra att vi nu kan blicka framåt, säger Matilda Wärenfalk (S), kommunstyrelsens ordförande.

Den nya skolan i Färjestaden beräknas stå klar för inflyttning hösten 2021 och kommer att inrymma cirka 360 elever. I skolan ska också utrymme finnas för kulturskolan och fritidsgårdens verksamheter.

I nära anslutning till den nya 7-9-skolan och Färjehallen planeras en ny idrottshall att byggas för att möta de behov som uppstår med uppförandet av en ny skola.

När det nya högstadiet i Färjestaden står färdigt och redo för inflyttning 2021 ska renovering samt ombyggnation inledas på Skansenskolan i Mörbylånga.

Maria WiellSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons