Annons

Inbrottsvåg i Byxelkrok - tog med sig kassaskåp

Samtidigt, när Byxelkrok låg i nattmörker, slog ett okänt antal personer till mot flera restauranger och andra rörelser i hamnområdet. Bara på Hamnpuben stals 25 000 kronor.
– Det blir ingen billig historia det här, suckar Magnus Sandin, Ölandsfiskarn, med uppbrutet kassaskåp och sönderbrutna dörrar i sin anläggning.
BYXELKROK • Publicerad 2 juli 2018
Vid en serie av inbrott i Byxelkrok natten till söndagen tillgreps minst 25 000 kronor i kontanter.
Vid en serie av inbrott i Byxelkrok natten till söndagen tillgreps minst 25 000 kronor i kontanter.Foto: arkiv

Hamnpuben, Gurlis kiosk, Café Solsidan, keramikboden, glasskiosken, restaurang Alissa, Ölandsfiskarn - samtliga finns med på listan över de inbrott som ägde rum i Byxelkrok natten till söndagen.

– Mellan två och fyra på natten. Jag tror inte att de gick från ställe till ställe, då hade de inte hunnit med. Min teori är att de var flera stycken och att de gick in samtidigt, säger Ölandsfiskarns ägare Magnus Sandin.

Annons

I dennes anläggning med restaurang, rökeri och försäljning vid kanten till hamnbassängen bröts kassaskåpet upp.

– Jag hade inga stora pengar i skåpet, men de har gått in i alla låsta utrymmen och brutit sönder flera dörrar samt stulit flera nycklar. Så det blir ingen billig historia det här.

Känslan?

– Kränkt. Det var ju likadant förra sommaren och då kändes det värre, nu är det mer ett konstaterande att det hänt igen, säger Magnus Sandin, som när Ölandsbladet når honom på måndagsförmiddagen fortfarande väntar på polisbesök.

– Teknikerna skulle ha kommit vid sju i går, men har fortfarande inte kommit. Tills dess kan jag inte göra någonting här, säger företagaren och är kritisk till polisens arbete.

– Det är åt helvete.

Vid glasskiosken kom gärningsmännen inte in, där stannade det vid ett inbrottsförsök.

En av bod-ägarna i hamnområdet är inte förvånad över att Byxelkrok återigen drabbats av flera inbrott.

– Är likadant varje år. När man fått in lite pengar under försäsongen kommer de här inbrotten och sedan sker det igen i augusti, säger denne till tidningen.

Tobias Halldén, inre befäl vid polisen i Kalmar, konstaterar vid lunchtid på måndagen att polisen endast fått in en (1) anmälan.

Annons

– Men vi har förstått att det varit fler inbrott än så, så det kanske kommer fler.

Har ni varit där?

– Tyvärr inte, vilket vi borde ha varit men av resursskäl inte kunnat. Vår avsikt är att åka upp i dag eller i morgon.

Den anmälan polisen har gäller inbrottet på Hamnpuben.

– Där tillgreps ett kassaskåp innehållande 25 000 kronor i kontanter. Man tog alltså med sig skåpet.

Efter samtalet med inre befälet får Ölandsbladet information om att ”teknikerna ska upp senare under måndagen.”

Michael StåhlSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons