Annons

Idrottsinitiativet Move For Fun lockade hundratals besökare

Move For Fun gjorde comeback och höstpremiär på Ekerum under söndagen. Hundratals barn och föräldrar samlades vid golf-resorten för att prova på idrotter och sporter i alla dess slag.
Idrott • Publicerad 27 september 2021
17 olika sporter och idrotter fanns tillgängliga för barn och unga att prova på vid Ekerum under söndagen.
17 olika sporter och idrotter fanns tillgängliga för barn och unga att prova på vid Ekerum under söndagen.Foto: Joacim Andersson

Padel, boule och skytte var bara några få av de sporter som gick att prova på vid Ekerum Resort under söndagen när evenemanget ”Move for fun” återvände till platsen.

Flertalet lokala idrottsföreningar var på plats och gav de idrottstörstande besökarna möjlighet att prova på olika sporter vid området.

Annons

– Det är ett tudelat syfte med många fördelar. Både för föreningarna som får visa upp sig och möjligheten att locka till sig nya aktiva medlemmar, men även för barnen som kan få prova på och komma på att rörelse är något man vill hålla på med i sitt liv, säger Therese Möllevi, idrottskonsulent på RF-SISU Småland.

Arrangörerna RF-SISU Småland anordnade eventet för första gången i juli 2018 med stor succé och var tillbaka igen följande säsong 2019. Men pandemin satte käppar i hjulet för evenemanget som tvingades ställa in två planerade juli-event i rad.

– Nu provade vi på att köra en höstvariant den här gången, och märker nu att det fungerar väldigt väl. Det är otroligt mycket människor här, och framförallt mycket barn som är i rörelse. Det är glädjande, säger Therese Möllevi.

”Det blir ju inget annat än glatt när det är idrott och rörelse”
Therese Möllevi
Grundinitiativet till idrottsevenemanget Move for fun togs av den nyligen avlidne idrottsprofilen och Victoriadagens grundare Kay Wiestål tillsammans med RF-SISU Småland och Ekerum Resort.
Grundinitiativet till idrottsevenemanget Move for fun togs av den nyligen avlidne idrottsprofilen och Victoriadagens grundare Kay Wiestål tillsammans med RF-SISU Småland och Ekerum Resort.Foto: Joacim Andersson

Idrottandet bland såväl barn som vuxna har sjunkit under pandemin, och fler väljer att sitta hemma istället för att vara ute och röra på sig. Vilket är något som oroar Therese Möllevi.

– Det är en oroväckande konsekvens av pandemin. Men vi gör så gott vi kan och försöker stötta föreningslivet så att konsekvenserna efter pandemin ska bli så små som möjligt, det är ytterligare en anledning till varför vi ville försöka genomföra det här idag, säger Therese.

Att idrottandet minskat är dock ingenting som märktes av vid Ekerum under söndagseftermiddagen. Hundratals besökare befann sig på området och utövade allt från Taekwondo till luftgevärsskytte.

– Vi är glada att vi kunde genomföra det här i år trots allt. Och det har bara varit glada miner. Det blir ju inget annat än glatt när det är idrott och rörelse i kombination med sol och värme, säger Therese.

Joacim AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons