Annons

Hyllad entreprenör dömer ut foodtruck-beslutet: ”Inte kul att köra fulla sopsäckar i sin bil”

Mister York var en av fyra företag som hade foodtrucks på Borgholms torg. De ger både ris och ros till upplevelsen. ”Kommunen kunde ha varit mer tillmötesgående”.
Borgholm • Publicerad 20 maj 2022 • Uppdaterad 3 juni 2022
Gustav Haglund, från Mister York, är nöjd med förra sommaren på torget men tycker att servicen från kommunen hade brister.
Gustav Haglund, från Mister York, är nöjd med förra sommaren på torget men tycker att servicen från kommunen hade brister.Foto: Arkiv, Pressbild, istock

Mitt under pandemin öppnade Gustav Haglund och Gustav Larsson sin första foodtruck i Kalmar och deras burgare har gjort succé. Företaget har expanderat och finns snart i nio städer. Förra sommaren var de en av fyra foodtruckar på Borgholms torg.

– Det funkade helt okej, torget var en trevlig plats med mycket folk och vi sålde många hamburgare. Men det fanns ingen serviceanläggning vilket vi saknade, säger Gustav Haglund.

Annons

De är vana vid att på platser med många foodtrucks finns det en serviceanläggning att använda. Där kan personalen gå på toaletten, hämta vatten, el och slänga sina sopor.

– Kommunen kunde ha förberett det bättre och varit mer tillmötesgående. Vi kollade ändå om det fanns möjlighet att komma tillbaka men det gick inte. Såhär i efterhand gör det inget för vi öppnar upp på flera platser så jag vet inte om vi hade haft tillräckligt med tid.

Inför den hör sommaren har kommunen beslutat att inte ha några foodtrucks på norra delen av torget. En av anledningarna är att det ska ha varit väldigt mycket nedskräpning och brister i sophanteringen vid torget.

– Det är svårt att ha ordning om det inte finns någon ordentlig sophantering. Det hade verkligen underlättat om det hade funnits en sopstation vid exempelvis busstationen som vi kunde använda. Nu fick vi ta med oss soporna hem varje kväll och det är inte så kul att köra fem eller sex fulla sopsäckar i sin bil.

Kommer ni till någon annan plats på Öland i sommar?

– Nej tyvärr inte men vi finns i Kalmar och det är inte så långt om man blir sugen, det är bara en bro emellan.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons