Annons

Hunden jagade katten sedan fick räddningstjänsten rädda båda

Hunden tog upp jakten på katten, det slutade med att båda behövde räddas av räddningstjänsten.
Ramsättra • Publicerad 26 september 2023
Hunden jagade katten och båda for in i en husgrund men kom inte ut. Räddningstjänsten fick komma till räddning. Bilden är från ett annat sammanhang.
Hunden jagade katten och båda for in i en husgrund men kom inte ut. Räddningstjänsten fick komma till räddning. Bilden är från ett annat sammanhang.Foto: Nevena1987

Klockan 09.00 på tisdagen fick räddningstjänsten rycka ut till Ramsättra efter larm om djurräddning. Det handlade om en hund av rasen jack russel som hade jagat in en katt i en husgrund.

– Båda sprang in i husgrunden och ägarna fick inte ut dem igen. Under tiden räddningstjänsten var på väg lyckades ägarna få ut hunden men räddningstjänsten är kvar för att hjälpa till med katten, berättar Jakobine Fredskov på Trygghets- och larmcentralen.

Annons

Vanligt larm?

– Det kan jag inte svara på men om räddningstjänsten har möjlighet så hjälper de till i sådana här fall också.

När Ölandsbladet ringer en stund senare kan hon meddela att allting har gått bra.

– Både katten och hunden är ute ur husgrunden. De satt inte fast utan de fick helt enkelt vänta ut dom tills de kom ut av sig själva.

Här saknas innehåll

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons