Annons

Hund påkörd i Färjestaden

Omkring halv sex-tiden på torsdagskvällen sprang en hund plötsligt upp på Åkervägen i Färjestaden, oturligt nog sprang den upp precis framför en bil och bilisten kunde inte undvika att köra på den. Dessvärre sprang den genast vidare och har ännu inte hittats.
Färjestaden • Publicerad 2 februari 2019 • Uppdaterad 3 februari 2019
Snön faller på lördagskvällen återigen tätt och Marlene Wigortsson är orolig för hunden som kördes på i Färjestaden på torsdagskvällen och ännu, så vitt hon vet, inte kommit tillrätta.

Marlene Wigortsson blev uppringd av sin vän som råkat köra på hunden. Vännen var förstås skärrad men hade letat direkt efter olyckan och bad nu Marlene om hjälp att fortsätta leta. Hunden hade nämligen sprungit vidare, haltande, över åkrarna, i riktning mot skolan som byggs vid Åkervägen. Exakt hur den ser ut vet Marlene och hennes kompis inte.

– Den var brun och vit, lurvig, i mellanstorlek, säger Marlene.

Annons

De anmälde det inträffade till polisen och de försökte på olika sätt finna ägaren till hunden. De var också ute och letade efter den i två timmar efter olyckan. Dessvärre utan framgång.

– Eftersom det snöade och var mörkt var det svårt att se spår efter hunden, förklarar Marlene.

Kort efter olyckan la Marlene också ut en efterlysning i olika Facebook-grupper med hundanknytning, i hopp om att få kontakt med ägaren till hunden. Inläggen har delats och även andra människor har engagerat sig i letandet. Men varken hund eller ägare har hittats.

Och nu växer oron för den påkörda hunden, som kanske behöver veterinärvård och som kanske fortfarande är ute i snön och kylan. Marlene hoppas att få kontakt med ägaren eller någon som hittat hunden.

– Jag tänker på den hela tiden, säger hon.

Hon tillägger också att det är ledsamt att man ska råka ut för diverse påhopp när man lägger ut en sådan efterlysning som den hon la ut.

– En kvinna skrev till mig att jag antagligen bara skulle köra vidare om jag körde på en människa och att jag är en hemsk människa, det är fruktansvärt när jag bara vill hjälpa hund och ägare, jag skulle själv vara helt förtvivlad om mina hundar försvann, säger hon.

Carin SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons