Annons

Hugo, 21, gjorde succé med klassiska krogen – ”Fick neka personer varje dag”

Hugo Hellsund utlovade en nystart och att det skulle bli annorlunda jämfört med hur det har varit tidigare. Det blev en rejäl uppsving för Sandviks Hamnkrog.
Sandvik • Publicerad 11 april 2024
Hugo Hellsund (trea från vänster) med sin personal gjorde succé sin första sommar på Sandviks Hamnkrog.
Hugo Hellsund (trea från vänster) med sin personal gjorde succé sin första sommar på Sandviks Hamnkrog.Foto: Privat

Efter att ha jobbat på hyllade krogarna ”Vita Amandi” i Nässjö och ”Lyckta dörrar” i Jönköping fick Hugo Hellsund, 21, i somras möjligheten att driva Sandviks Hamnkrog. Budskapet var att det skulle bli en nystart och den klassiska krogen fick ett uppsving. Omdömena och betygen i Tripadvisor talar sitt tydliga språk .

– Förra sommaren var otrolig, vi omsatte dubbelt så mycket som vi hade räknat med. Vi fick otroligt bra respons från byborna men också från gäster som kom från hela Öland, säger Hugo Hellsund som trots detta inte är helt nöjd, och berättar att förra sommaren handlade om en uppstart och att få igång verksamheten.

Annons

– Vi fick känna på det och tog oss igenom sommaren. Nu vet vi vad det handlar om och är betydligt mer förberedda.

Hur då?

– I somras fick vi neka 30-40 personer varje dag, det fanns bord men vi hann inte med. Till sommaren har vi tagit i ordentligt när det gäller personal och är bra rustade.

Exakt datum är inte spikat men Sandviks Hamnkrog kommer återigen slå upp portarna i mitten av juni.

– Vi kommer köra samma koncept med en femrätters-meny och matchande vinpaket men också erbjuda en a la carte med enklare rätter.

Några nyheter?

– Vi har gått igenom menyn och piffat upp de rätter som var bra och tagit bort några som inte funkade lika bra. Vi fyller på med några nya rätter och kommer även erbjuda nya spännande viner och drinkar.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons