Annons

Hotell Borgholms framgångar fortsätter – prisas för sina viner

Hotell Borgholm fortsätter att skörda framgångar. Nu tilldelas de utmärkelsen ”Best of Award of Excellence” 2018 av en av världens främsta vinpublikationer.
BORGHOLM • Publicerad 3 juli 2018 • Uppdaterad 4 juli 2018
Owe Fransson är mycket nöjd med utmärkelsen från amerikanska vintidningen Wine Spectator.Foto: Pressbild

Det kända amerikanska vinmagasinet Wine Spectator tilldelar Hotell Borgholm den prestigefyllda utmärkelsen ”Best of Award of Excellence” 2018. Magasinet bedömer vinlistor på restauranger över hela världen och presenterar toppskiktet i sin guide.

– Det är magasinet som har upplagemässigt störst muskler i världen. Vi fick två av tre glas i deras ranking och vi är mycket glada och tacksamma för utmärkelsen och ser den som ett bevis på att vi erbjuder våra gäster ett vinsortiment i världsklass, säger Owe Fransson, VD på Hotell Borgholm.

Annons

Varje år sedan 1981 bedömer Wine Spectator vinprogram på restauranger över hela världen. De tittar bland annat på vinlistans upplägg antal viner och bredd. Kvalitén på producenterna och årgångarna är viktiga i bedömningen.

– Det här har varit min hobby och mitt jobb i många år. Jag är ständigt på jakt efter viner av högsta kvalitet från producenter som ännu inte är världskändisar och därför håller rimliga priser. I vår samling finns det även några riktiga stjärnviner som inte finns på så många andra restauranger i Sverige.

Man kan säga att ni verkligen slutar på topp...

– Ja så kan man se på det, säger Owe Fransson som tidigare i år meddelade att de tänker sälja Hotell Borgholm.

Hur går det med försäljningen?

– Ingenting är klart, vi hör av oss när det blir aktuellt.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons