Annons

Högt tryck på akutmottagning

Väntetiderna på länets akutmottagningar riskerar att öka eftersom allt fler åker direkt dit utan att ha akuta sjukdomstillstånd.
Kalmar län • Publicerad 22 juli 2021
Trycket på akutmotagningen i Kalmar har varit högt.
Trycket på akutmotagningen i Kalmar har varit högt.

De senaste dagarna har det varit ett högt tryck på akutmottagningen på Länssjukhuset i Kalmar, då allt fler åker direkt dit utan att de egentligen är i behov av det.

– Det är inte alla som kommer som behöver akut vård och det gör att väntetiderna för dem som verkligen behöver oss riskerar att öka, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Rosenqvist i ett pressmeddelande.

Annons

Om du bor i eller besöker Kalmar län i sommar och behöver vård finns det på www.1177.se information om hälsa och vård, kontaktuppgifter till vården, tips kring egenvård och personliga e-tjänster. Här finns också en symptomguide, som ger möjlighet för personer att själva bedöma sitt sjukdomstillstånd.

Den som behöver ytterligare råd eller stöd kan ringa 1177 Vårdguiden på telefon.

Den som behöver söka vård (och det inte är akut) ska ringa först och inte åka direkt till en hälsocentral. Det är speciellt viktigt nu för att minska risken att smitta andra med anledning av covid-19.

(ÖB)
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons