Annons

Hittade musbajs i köket hos en matservering

Borgholms kommuns miljöinspektörer hittade musbajs på flera ställen i köket hos en servering på norra Öland.
NORRA ÖLAND • Publicerad 31 juli 2019
Kommunens miljöinspektörer hittade musbajs i köket hos en servering på norra Öland.
Kommunens miljöinspektörer hittade musbajs i köket hos en servering på norra Öland.Foto: ROBERT F. BUKATY

Borgholms kommun mottog i mitten av juli klagomål om skadedjur i köket hos en servering på norra Öland. Miljöinspektörerna gjorde den 16 juli en kontroll och kunde konstatera att det stämde. De hittade musbajs på flera platser i lokalen, bland annat under en bänk och på lågt placerade hyllor i köket. Det beslutades att serveringen skulle vara fortsatt öppen till nästa kontroll som skedde den 18 juli.

Då var kravet att all musbajs skulle vara borta, det skulle finns betade fällor utplacerade på lämpliga ställen och det skulle inte finnas några öppningar för skadedjur att ta sig in i lokalen.

Vid den andra kontrollen hade företaget vidtagit alla nödvändiga åtgärder och det fanns inget att anmärka på. Företaget får betala för den kontrolltid som kommunen har utfört.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons