GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hittade falska sedlar vid husrannsakan: Nu varnar polisen näringsidkarna

Vid en husrannsakan hos två personer hittade polisen ett flertal falska 500-kronorssedlar. Nu varnar polisen de öländska näringsidkarna för falska sedlar.
Borgholm • Publicerad 7 juni 2021 • Uppdaterad 8 juni 2021
Flera falska 500-kronorssedlar hittades hos två män i Borgholm. Arkivbild.
Flera falska 500-kronorssedlar hittades hos två män i Borgholm. Arkivbild.
Foto: Remus Kotsell

Två personer som stoppades i en bil misstänks för flera brott. Det handlar om rattfylleri under drogpåverkan, ringa narkotikabrott och olovlig befattning med falska pengar.

Det var strax efter 22-tiden i lördags som polisen stoppade en misstänkt vinglig bil på väg 136 söder om Borgholm. Föraren misstänks för rattfylleri under påverkan av narkotika och även grov olovlig körning då hans körkort är återkallat sedan tidigare.

Polisen genomförde en husrannsakan i bilen men hittade inget hos föraren eller passageraren.

– Däremot hittades flera falska 500-kronorssedlar när man gjorde husrannsakan på duons tillfälliga boende i Borgholm, säger Thomas Lönnqvist vid Ölandspolisen. Det är flera stycken men under tio.

Föraren av bilen är misstänkt för annan befattning av falska pengar och passageraren misstänks för olovlig befattning med falska pengar.

Med tanke på att det upptäckts ett antal falska sedlar hos de både männen vill Lönnqvist rikta en varning till Ölands näringsidkare.

– Var försiktiga när någon vill betala med 500-lappar.

De båda misstänka männen är i 30-årsåldern och inte hemmahörande i trakten.

Fler öländska brott:

”Däremot hittades flera falska 500-kronorssedlar när man gjorde husrannsakan på duons tillfälliga boende i Borgholm.”
Thomas Lönnqvist
Andreas YngvessonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer