Annons

Polisen varnar: Falska sedlar i omlopp

Ett flertal falska 500-kronorssedlar dök upp i samband med en trafikkontroll. Nu varnar polisen de öländska näringsidkarna.
Borgholm • Publicerad 7 juni 2021 • Uppdaterad 20 december 2021
Foto: Remus Kotsell

Två personer som stoppades i en bil misstänks för flera brott. Det handlar om rattfylleri under drogpåverkan, ringa narkotikabrott och olovlig befattning med falska pengar.

Det var strax efter 22-tiden i lördags som polisen stoppade en misstänkt vinglig bil på väg 136 söder om Borgholm. Föraren misstänks för rattfylleri under påverkan av narkotika och även grov olovlig körning då han saknar körkort.

Annons

Passageraren plockade i samband med ingripandet fram ett antal sedlar som han lämnade över till polisen och förklarade att de var falska - att han hade fått dem som betalning för en moped. Han misstänks nu för brott.

Med tanke på att de två männen tillfälligt bodde i Borgholm, och med tanke på de falska sedlarna, vill Lönnqvist rikta en varning till Ölands näringsidkare.

– Var försiktiga när någon vill betala med 500-lappar.

De båda misstänka männen är i 30-årsåldern och inte hemmahörande i trakten.

Fler öländska brott:

”Däremot hittades flera falska 500-kronorssedlar när man gjorde husrannsakan på duons tillfälliga boende i Borgholm.”
Thomas Lönnqvist
Andreas YngvessonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons