Annons

Hemlighet i Dyestad med mycket innehåll – ny butik öppnar

Det finns platser på Öland som många inte hittar till. Det hemliga Öland som ligger bortanför allfartsvägarna. Men för dem som hittar till Hemligheten i byn Dyestad finns en upplevelse för kropp och själ i form av konst, design, trädgård och massage.
Dyestad • Publicerad 11 maj 2022
Edel Karlsson Håål och Christina Prutz hälsar alla välkomna till Hemligheten i Dyestad under Ölands Spirar.
Edel Karlsson Håål och Christina Prutz hälsar alla välkomna till Hemligheten i Dyestad under Ölands Spirar.Foto: Kenneth Karlsson

I&I Christina Prütz har drivits av Christina och maken Norbert Warhus i 30 år. Nu flyttar verksamheten efter 13 år på gården i Gällby till ett stall på Hemligheten i Dyestad. Det sker i samband med att de själva flyttar söderut på Öland. Samtidigt behåller de butiken i sjöboden i Byxelkroks Hamn. Rostiga Tantens järnprodukter i blank eller rost finns alltså att köpa på två ställen. Premiäröppningen för den nya butiken i Dyestad blir under Öland Spirar.

– Det är skönt att trappa ner lite och samtidigt kunna starta något nytt. Våra gamla kunder kommer att känna igen sig även i den nya omgivningen, säger Christina Prütz.

Annons

Galleri Maskinhallen startar sin tredje säsong och erbjuder konstutställningar och i år även en hantverksvecka. Dyestads Trädgårdsbutik har verktyg, växter och trädgårdstillbehör. I Snickarboden kan man boka medicinsk massage för trötta och spända kroppar. Under säsongen kommer besökare kunna titta på målningar och grafik av Kenneth Karlsson, målningar av Petra Engström och foton av Susanne Forslund samt fågelakvareller av Peter Nilsson. Under en hantverksvecka kommer hantverk finnas att köpa och flera workshops kommer att anordnas för de som själva vill utveckla nya kunskaper och göra egna alster inom exempelvis fritt broderi, tovning mm.

– Vår maskinhall har blivit riktigt bra som konstgalleri. Det är roligt att visa vilken fin konst som görs på Öland. Först ut i år är Kenneth Karlsson som har vernissage under Öland Spirar, säger Edel Karlsson Håål.

För dig som vill arbeta med kvalitetsverktyg i trädgården, plantera i vackra krukor eller inreda med rustika ljus och blomhållare finns ett urval i Dyestads Trädgårdsbutik som kan kombineras med växter eller plantor från butiken.

– Jag har alltid älskat platser som kombinerar vackra växter och inredning. Trädgårdsbutiken är ett försök att bidra till det, berättar Edel.

Den som behöver läkande massage för värk i rygg, axlar eller nacke kan boka tid i Snickarboden hos Agnes Bonnevie som är medicinsk massageterapeut.

– Jag utgår från varje kunds behov men det är inte alltid där smärtan eller låsningen upplevs som problemet sitter. Kroppen är komplicerad, säger Agnes Bonnevie.

” Vår maskinhall har blivit riktigt bra som konstgalleri. Det är roligt att visa vilken fin konst som görs på Öland.”
Edel Karlsson Håål
Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons