1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Bröllopspresent: ”Jag har inte fått något liknande förfrågan på fem år

Den mest udda förfrågan Ilko Corkovic fått som kommunalråd för Borgholms kommun? Ja, brevet från Montreal ligger garanterad bra till.
– Vi har ett foto på borgmästaren i Montreal vid entrén. Sedan vårt bröllop önskar jag också visa borgmästaren i Borgholm för att lyfta fram vår transatlantiska union, skriver en ”stolt kanadensisk medborgare”.
En bild på Ilko i bröllopspresent? Ja, den önskan kommer nu från ända från Kanada!

– Jag har inte fått något liknande på fem år. Väldigt roligt, det piggar upp stämningen, säger Ilko Corkovic.

Detta efter brevet som kom in under tisdagen till Borgholm kommun där en kanadensisk man önskar ett porträtt på Ilko Corkovic som gåva till sin fru som är från Borgholm.

”Vi firade vårt bröllop här i Kanada. Jag tror inte att hon officiellt är född i Borgholms, men jag vet att hon tillbringade en bra del av sin barndom där.”, skriver en ”stolt kanadensisk medborgare” som gärna vill att bilden är signerad av kommunalrådet.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

– Det här var något jag drömde om när jag spelade fotboll, att folk skulle vilja ha min bild och autograf. Det jag inte lyckades med då tar jag igen nu som politiker, haha.

Tanken är att sätta upp fotot i farstun - bredvid ett foto på borgmästaren i Montreal: ”För att lyfta fram vår transatlantiska union.”

– Det här ska vi såklart ordna. Jag vet att jag har ett lämpligt kort vi kan skicka. Jag känner också att jag vill svara lite mer personligt till mannen och paret.

I brevet står det även att det handlar om en överraskning: ”Jag gör detta i hemlighet för att överraska henne, så jag kan inte fråga henne om det."

– Ja, den här kanadensiska mannen kunde ju inte veta att vi har en tidning på Öland som är på hugget! Nu finns ju risken att den här hemligheten avslöjas för henne, skrattar Ilko.

– Men det är kanske bra så att hon kan säga ifrån i tid: ”Helvete, en sådan bild vill jag inte ha här hemma!”

Läs mer

Öland

Dagens ros

Tack

Öland

Polisen vill ha tips om rånarbilen - de två misstänka släppta

Bilen som rånarna flydde i efter rånet mot Ica i Böda stals i närheten av Båstad för två veckor sedan och hade skyltats med falska tyska nummerplåtar.

Rånet mot ICA i Böda

Efter rånet: ”Tack för ert stöd”

Ica i Böda har öppnat igen.

Öland

Mordbranden: Misstänkt begärs omhäktad

19-åringen från Mellansverige som sitter häktad för den anlagda branden i Färjestaden för tre veckor sedan begärs under tisdagen bli omhäktad.

Öland

Sommarlov hos mormor på Öland

”Vad ska vi göra idag?” Den frågan brukar vanliga år ge mängder av förslag, då det alltid finns något att sysselsätta sig med hos mormor.

Rånarjakten

Bildextra: Här flyr rånarna efter att ha kört av vägen!

Fotograf fångade rånarjakten på Öland i natt