Annons

Bröllopspresent: ”Jag har inte fått något liknande förfrågan på fem år

Den mest udda förfrågan Ilko Corkovic fått som kommunalråd för Borgholms kommun? Ja, brevet från Montreal ligger garanterad bra till.
– Vi har ett foto på borgmästaren i Montreal vid entrén. Sedan vårt bröllop önskar jag också visa borgmästaren i Borgholm för att lyfta fram vår transatlantiska union, skriver en ”stolt kanadensisk medborgare”.
Borgholm • Publicerad 27 november 2019 • Uppdaterad 28 november 2019
En bild på Ilko i bröllopspresent? Ja, den önskan kommer nu från ända från Kanada!
En bild på Ilko i bröllopspresent? Ja, den önskan kommer nu från ända från Kanada!

– Jag har inte fått något liknande på fem år. Väldigt roligt, det piggar upp stämningen, säger Ilko Corkovic.

Detta efter brevet som kom in under tisdagen till Borgholm kommun där en kanadensisk man önskar ett porträtt på Ilko Corkovic som gåva till sin fru som är från Borgholm.

Annons

”Vi firade vårt bröllop här i Kanada. Jag tror inte att hon officiellt är född i Borgholms, men jag vet att hon tillbringade en bra del av sin barndom där.”, skriver en ”stolt kanadensisk medborgare” som gärna vill att bilden är signerad av kommunalrådet.

– Det här var något jag drömde om när jag spelade fotboll, att folk skulle vilja ha min bild och autograf. Det jag inte lyckades med då tar jag igen nu som politiker, haha.

Tanken är att sätta upp fotot i farstun - bredvid ett foto på borgmästaren i Montreal: ”För att lyfta fram vår transatlantiska union.”

– Det här ska vi såklart ordna. Jag vet att jag har ett lämpligt kort vi kan skicka. Jag känner också att jag vill svara lite mer personligt till mannen och paret.

I brevet står det även att det handlar om en överraskning: ”Jag gör detta i hemlighet för att överraska henne, så jag kan inte fråga henne om det."

– Ja, den här kanadensiska mannen kunde ju inte veta att vi har en tidning på Öland som är på hugget! Nu finns ju risken att den här hemligheten avslöjas för henne, skrattar Ilko.

– Men det är kanske bra så att hon kan säga ifrån i tid: ”Helvete, en sådan bild vill jag inte ha här hemma!”

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons