Annons

Här kan du möta radioamatörerna under skördefesten

Föra och Stora Rör är uppkopplat mot hela världen under skördefesten. Det är medlemmar i Ölands Radioamatörer som är på plats och förevisar ”den gränslösa hobbyn”.
Stora Rör • Publicerad 27 september 2023
En amatörradio att användas om Öland är strömlöst förevisas  i  Föra och Stora Rör vid skördefesthelgen.
En amatörradio att användas om Öland är strömlöst förevisas i Föra och Stora Rör vid skördefesthelgen.Foto: Åke Johansson

I Föra eller närmare bestämt i Vässbylund hos Ölandsro, bed-and-breakfast har Gun-Britt och Börje satt upp tält, radiosändare och antenner för att visa hobbyn. De är båda medlemmar i Ölands Radioamatörer. Vad händer när Öland förlorar både el- och teleförbindelserna? Teknik- och radiointresserade får gärna ställa frågor och få information om kurser för att få amatörradiocertifikat. Det sker på torsdagen och fredagen i Föra.

På lördagen deltar Gun-Britt och Börje tillsammans med ytterligare medlemmar i Ölands Radioamatörer vid försvarsdagen i Stora Rörs hamn ihop Hemvärnet och andra frivilliga försvarsorganisationer.

Åke Johansson

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons