Annons

Här finns samtalsstöd efter försvinnandet: ”Känns bra att kunna hjälpa”

I Nådens kapell i Färjestaden har Mörbylånga kommun tillsammans med kyrkan öppet under fredagen. Det är möjligt för vem som helst att komma för att få värme, fika, samtala eller i tystnad tända ett ljus.
Färjestaden • Publicerad 22 november 2019
Diakon Åsa Bergman tänder ett ljus i Nådens kapell. Att komma in och tända ett ljus och slå sig ner en stund i tystnad är en möjlighet för alla som vill ta sig till kommunens och kyrkan samtalscentrum.
Diakon Åsa Bergman tänder ett ljus i Nådens kapell. Att komma in och tända ett ljus och slå sig ner en stund i tystnad är en möjlighet för alla som vill ta sig till kommunens och kyrkan samtalscentrum.Foto: Maria Wiell

Många är berörda av sex-årige Jones försvinnande under torsdagen. I samhället märks det när människor möts, på gatan och i butiker. Stämningen är dämpad och tystlåten, det hörs inga skratt, mest lågmälda samtal om vad som har hänt.

I Nådens kapell har kyrkan tillsammans med Mörbylånga kommun öppnat ett samtalscentrum dit alla kan komma för att sitta ner, värma sig med kaffe eller bara tända ett ljus i kapellet och sitta ner.

I Nådens kapell finns plats för en stunds lugn för påfyllning av energi både för kroppen och själen.
I Nådens kapell finns plats för en stunds lugn för påfyllning av energi både för kroppen och själen.Foto: Svenska kyrkan
Annons

Diakon Åsa Bergman finns på plats och kommer att vara där hela dagen, så länge det behövs.

– Olika grupper som jag skulle ha träffat på andra platser idag får klara sig själva. Nu är vårt fokus här. Och de grupper som har sina samlingar här kommer jag att träffa inledningsvis för att informera om hur läget är.

Från kommunen sitter Linn Bergsten Ahren och Marion Rasmussen Nilsson i soffan i entrérummet.

– Det känns bra att kunna hjälpa till om någon kommer som vill samtala om det som har hänt, säger Linn som är socionom.

Maria WiellSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons