Annons

Här är Ölands bästa krogar – De får högst betyg

White Guide har varit flitiga i sommar – hittills har åtta öländska krogar bedömts.
Öland • Publicerad 2 augusti 2021 • Uppdaterad 3 mars 2022
Hittills tar åtta öländska restauranger plats i White Guide.
Hittills tar åtta öländska restauranger plats i White Guide.Foto: ClarkandCompany

Sveriges största restaurangguide släpper numera sina recensioner löpande under året. Hittills i sommar har dom besökt Öland flitigt och presenterar nu åtta nya recensioner.

Restaurang Trädgårdsgatan 26 i Borgholm får återigen klassificeringen ”Mycket god klass” och har länge räknats som en av Ölands bästa restauranger och är en av White Guides favoriter. I år är inget undantag: ”Jonas Åhman är planeringens kejsare. Att han lyckas langa ut denna visuellt tilltalande smakfest är ett mästerstycke”.

Annons

Hotell Borgholm får klassificeringen ”Mycket god klass” och mycket fint omdöme av recensenten: ”På tallrikarna avfyras fyrverkerier av färg och smak, toppingar och blommande örter...”

Eco By Strandnära får klassificeringen ”Mycket god klass” och får beröm för sitt miljötänk då den exempelvis använder många råvaror från egna odlingar eller gårdar i närheten och har högsta KRAV-certifiering.

Matbaren i Borgholm gör entré i guiden med klassificeringen ”God klass”, och det var en nöjd recensent efter besöket: ”Kökschef Peter Karp och hans kockteam har sådan feeling att stället kanske borde heta Njutbar”.

Barbecue-restaurangen Lundgrens Garage i Borgholm får återigen klassificeringen ”God klass”. White Guide är mycket nöjd med den rökiga maten, atmosfären och den trevliga personalen.

Norrings Crêperie i Borgholm får klassificeringen ”God klass” och fint omdöme: ”Men även om konceptet crêpe och galette kommer från Bretagne så är både toppings och fyllningar av högsta öländska kvalitet”.

Gamla Televerket Vin & Bistro i Borgholm får också klassificeringen ”God klass” och beskrivs som en mysig liten bistro med personlig service och stor kvarterskrogscharm. ”Menyn är kort men full av vällagade, okomplicerade rätter...”

Brasseriet Tack o Bock i Borgholm får den lägsta klassificeringen ”Rekommenderad” och får fint omdöme för sin mat, personal och atmosfär: ”Bra burgare, eget bryggeri och musik som får en att sittdansa – det avspända Borgholm börjar här”.

Fakta

Så betyder White Guides klassificeringar

Global Mästarklass – Restauranger där köket presterar strålande egensinnig matlagning på en nivå där de kan mäta sig med de bästa restaurangerna i världen. Helhetsupplevelsen är på mycket hög nivå.

Mästarklass – Restauranger där köket presterar mycket intressant och ofta nyskapande matlagning på högsta restaurangnivå i Sverige. Helhetsupplevelsen är på hög nivå.

Mycket god klass – En mycket god helhetsupplevelse där köket presterar intressant och mycket väl genomförd matlagning.

God klass – En sympatisk helhetsupplevelse där köket presterar en väl genomförd matlagning.

Rekommenderad – En restaurang vi rekommenderar, även om helheten eller maten inte helt motsvarar kraven för God Klass.

Fler restaurangnyheter:

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons