Annons

Här är de bästa restaurangerna på Öland

White Guide är Sveriges ledande restaurangguide och i år listas totalt 600 krogar – nio av dem återfinns på Öland.
ÖLAND • Publicerad 9 juli 2019
Jonas Åhman driver Restaurang Trädgårdsgatan 26.
Jonas Åhman driver Restaurang Trädgårdsgatan 26.

Trädgårdsgatan 26

Restaurangen drivs av Jonas Åhman i Borgholm och är med sina 68 poäng den högst rankade restaurangen på Öland. Det är den enda i klassificeringen ”Mycket god klass”. I år var den också nominerad av White Guide till priset ”Årets Hjärtekrog”.

Erica och Mikael Anerhaf driver Eco By Strandnära.
Erica och Mikael Anerhaf driver Eco By Strandnära.Foto: ARKIV

Eco By Strandnära

Erica och Mikael Anerhaf har under åren fått och nominerats till en hel del priser för sitt arbete med Eco By Strandnära, där deras fokus ligger på ekologiskt hållbarhet i en KRAV-certifierad B&B- och restaurangverksamhet. I White Guide fick restaurangen också 68 poäng men hamnar i ”God klass” eftersom de inte har tillräckligt många matpoäng.

Gamla Televerket Vin & Bistro i Borgholm.
Gamla Televerket Vin & Bistro i Borgholm.Foto: ARKIV

Gamla Televerket Vin & Bistro

Annons

Krogen som ligger intill torget i Borgholm drivs av Gith Westin och Tommy Johansson sedan 2017. Deras ambition är att servera vällagad och rustik mat med en modern touch som också följer vad de olika årstiderna har att erbjuda. I White Guide hamnar de i ”God klass” och får 61 poäng.

Eksgården Krog & Rum i Gårdby.
Eksgården Krog & Rum i Gårdby.Foto: ARKIV

Eksgården Krog & Rum

Krogen som ligger i Gårdby får 66 poäng och återfinns också i ”God klass”. Den drevs förra året av Christofer Johansson som numera är ny ägare till Hotell Borgholm. De nya arrendatorerna är Gunnar Ellström och Lovisa Ortvall som ska satsa på lokala råvaror. Det ska vara fräscht, mycket fisk och sallad.

I klassen ”Också ett bra ställe” hamnar restauranger som får under 60 poäng eller 22 poäng på mat, de exakta poängen redovisas inte.

I den klassen återfinns i år Lundgrens Garage i Borgholm, Seasalt Kitchen i Färjestaden, Kackelstugan, Norrings Crêperi i Borgholm och Mormors Restaurang i Stora Rör.

White Guide bedömer nivån, inriktningen och kvaliteten på mat, dryck, service och atmosfär vilket resulterar i slutpoäng där maten väger tyngst.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons