Annons

Guide Michelin uppmärksammar öländsk restaurang – ”Något är på gång...”

2016 fick Karin Fransson en stjärna i Guide Michelin, den togs bort när Hotell Borgholm bytte ägare. Men nu kan det vara dags för de nya ägarna att få det hett eftertraktade betyget.
Borgholm • Publicerad 17 april 2021 • Uppdaterad 18 april 2021
Hotell Borgholm har återigen uppmärksammats av Guide Michelin, vilket sätter igång spekulationer om att stjärnan kanske kommer tillbaka till Borgholm.
Hotell Borgholm har återigen uppmärksammats av Guide Michelin, vilket sätter igång spekulationer om att stjärnan kanske kommer tillbaka till Borgholm.Foto: ClarkandCompany

År 2016 tilldelades Karin Fransson en stjärna i Guide Michelin, det var första året som restauranger utanför storstäderna i de nordiska länderna bedömdes av den världsberömda guiden. När Christofer Johansson och Daniel Olsson tog över hotellet togs stjärnan bort eftersom den är en personlig utmärkelse.

Men förra året fick de utmärkelsen ”The Michelin Plate” i i Guide Michelin Nordic Countries 2020, vilket är en symbol för välgjort och mycket god mat.

Annons

För några veckor sedan blev de uppmärksammade av Guide Michelin i deras kulinariska världsturné på sociala medier. De lyfte fram olika äggrätter från restauranger världen över.

Hotell Borgholms rätt ägg fyllt med bakad krondillkräm och löjrom från Vänern blev en av sju som omnändes i inlägget. Kan det nu bli dags för de nya ägarna att få en stjärna?

– Årets gala har skjutits upp men det ska bli intressant att följa den. Att vi har varit synliga hos dem kan ju tolkas som att något är på gång, det är spännande, säger Christofer Johansson, vd på Hotell Borgholm.

Här saknas innehåll

”Kan ju tolkas som att något är på gång”
Christofer Johansson, vd för Hotell Borgholm.
Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons