Guide Michelin uppmärksammar öländsk restaurang – ”Något är på gång...”
År 2016 tilldelades Karin Fransson en stjärna i Guide Michelin, det var första året som restauranger utanför storstäderna i de nordiska länderna bedömdes av den världsberömda guiden. När Christofer Johansson och Daniel Olsson tog över hotellet togs stjärnan bort eftersom den är en personlig utmärkelse.
Men förra året fick de utmärkelsen ”The Michelin Plate” i i Guide Michelin Nordic Countries 2020, vilket är en symbol för välgjort och mycket god mat.
För några veckor sedan blev de uppmärksammade av Guide Michelin i deras kulinariska världsturné på sociala medier. De lyfte fram olika äggrätter från restauranger världen över.
Hotell Borgholms rätt ägg fyllt med bakad krondillkräm och löjrom från Vänern blev en av sju som omnändes i inlägget. Kan det nu bli dags för de nya ägarna att få en stjärna?
– Årets gala har skjutits upp men det ska bli intressant att följa den. Att vi har varit synliga hos dem kan ju tolkas som att något är på gång, det är spännande, säger Christofer Johansson, vd på Hotell Borgholm.
Här saknas innehåll
”Kan ju tolkas som att något är på gång”Christofer Johansson, vd för Hotell Borgholm.