Annons

Grov kvinnofridskränkning: Omfattande våld mot frun – slag med bok och skohorn

Frun svabbade toaletten. Mannen blev blöt om strumporna. Han slog henne med ett skohorn. Åtta–nio gånger.
En av flera händelser. Våldet ska ha eskalerat och nu åtalas mannen misstänkt för grov kvinnofridskränkning.
Mörbylånga kommun • Publicerad 16 april 2021
Mannen ska bland annat ha slagit kvinnan med ett skohorn vid två tillfällen. Bilden från annat tillfälle.
Mannen ska bland annat ha slagit kvinnan med ett skohorn vid två tillfällen. Bilden från annat tillfälle.Foto: baona

Åtalet gäller händelser som hänt från 19 december 2020 till 14 mars. Paret bor i Mörbylånga kommun. I förhör uppger frun att hon det pågått i många år men eskalerat med våld, hot och upprepade kränkningar av hennes integritet för att skada hennes självkänsla.

Det är sex händelser som nu plockas upp i åtalet. Det handlar om omfattande misshandel och ofredande. Nedsättande påhopp och slag med händer och olika tillhyggen – mot hela kroppen.

Annons

Typexempel från julafton 2020: ”Antingen slog han med öppen hand eller med knuten näve. Fyra eller fem gånger vid tillfället. Smärta och blåmärken som följd.”

I början på mars 2021 ska frun ha städat toaletten. Golvet var vått och mannen strumpor blev blöta. Han kom tillbaka med ett skohorn – slog henne på benen och kroppen, åtta–nio slag.

Vid ett av de sista fallen i mitten på mars månad ska mannen ska vid ett tillfälle slagit frun med en teoribok till körkort: ”Träffade huvudet och det gjorde mycket ont”.

Det finns bilder på skadorna. Frun är nu rädd för sitt liv, att mannen ska döda henne enligt förhör:

”Jag är som en slav till honom. Jag gör mycket i hemmet. Det känns som jag inte är som andra människor. Alla har ett bra liv men inte jag. Han tänker inte på mig som en människa. Han behandlar mig sämre än ett djur”

””Jag är som en slav till honom.” ”Han behandlar mig sämre än ett djur””
Kvinnan i förhör.

Grov kvinnofridskränkning innebär upprepad kränkning av en närstående, det kan ge lägst nio månader och högst sex års fängelse.

Mannen förnekar brott i förhör.

I förundersökningen förekommer även ett fall av olaga hot, något åtal är dock inte väckt än. Det gäller att mannen ska ha anklagat en annan man för att vara otrogen med frun och sagt att han ska ”skära honom i småbitar och kasta iväg delarna.” Personen är mycket rädd.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons