Annons

Gjorde inbrott i klädbutik – Togs på bar gärning av polisen

När polisen var i Borgholm för att lösa ett lägenhetsbråk fick de av en händelse höra ett inbrott i klädbutiken Lavendel och lyckades ta tjuvarna på bar gärning.
BORGHOLM • Publicerad 17 juli 2018
Foto: Kenth Jönsson
Polisen hörde glasklirr och gick runt hörnet, då bevittnade de ett pågående inbrott på Lavendel.
Polisen hörde glasklirr och gick runt hörnet, då bevittnade de ett pågående inbrott på Lavendel.Foto: Kenth Jönsson

Natten till tisdagen larmades polisen om ett lägenhetsbråk i Borgholm och en patrull från Kalmar skickades. Det var personer kända av polisen sedan tidigare som bråkade.

– När det var löst hörde patrullen att någon krossade glas i närheten. När de gick runt hörnet ser de hur tre personer kliver ut från klädbutiken Lavendels skyltfönster i Borgholm, säger Thomas Lönnqvist, områdespolis.

Annons

Tjuvarna började springa men en av poliserna kommer ifatt och lyckas omhänderta en av personerna som nu är anhållen. Han är 27 år gammal och hemmahörande i Stockholm.

– Det blev lyckat. Han är misstänkt av polisen sedan tidigare och har precis kommit ut efter ett längre fängelsestraff och där lär han hamna igen.

De hade fyllt tre säckar med kläder och intill påträffades en bil med falska registreringsskyltar.

– Två gärningsmän är fortfarande på fri fot och har någon sett något i samband med detta får man gärna höra av sig.

Jeanette Beermann, som äger Lavendel, tycker givetvis att händelsen är tråkig men är glad för att de blev tagna på bar gärning.

– Det är väldigt tråkigt och det blir mer jobb att städa upp glas och ordna med ny fönsterruta. Men det är skönt och helt otroligt att polisen var här och kunde ta dem på bar gärning och fick fast en av dem. Det har löst sig snabbt och bra.

Hann de få med sig något från butiken?

– Vi vet inte riktigt i nuläget för polisen tog några varor att använda som bevismaterial.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons