Annons

Gift vid första ögonkastet: Känsloladdat för Emmy: ”Det var svårare att göra det med en kamera i ansiktet”

Alla paren påverkas av parhelgen. Emmy och Mattias bestämmer sig efter resan för att ta egentid. När de möts igen är det något Emmy vill berätta.
Färjestaden • Publicerad 27 maj 2024 • Uppdaterad 28 maj 2024
Emmy och Mattias känslor för varandra fortsätter utvecklas i Gift vid första ögonkastet.
Emmy och Mattias känslor för varandra fortsätter utvecklas i Gift vid första ögonkastet.Foto: SVT

Parhelgen på campingen är över och det är dags att åka vidare. Både Emmy och Mattias känner sig ”helt slut”. Paret bestämmer sig för att vara ifrån varandra för första gången sedan giftermålet.

– Skönt att få landa lite själv i det här kan jag känna, säger Emmy.

Här saknas innehåll

Annons

Under ett dygn är Emmy och Mattias ifrån varandra och när de sedan ses slår Mattias hjärta fortare än det brukar.

– Jag börjar nog bli lite kär. För mig är nog steget nu att bara våga säga det och våga lita på den känsla jag har, säger Emmy.

”Jag är helt klart en hopplös romantiker”
Emmy

Hon vill att stämningen ska kännas rätt när hon berättar om hur hon känner för Mattias. Emmy känner sig nervös och samtidigt är det läskigt att berätta för hon vet ju inte om Mattias känslor är likadana.

När paret sitter på en filt i en park börjar hon förbereda sig för att uttrycka känslorna men varje gång hon tänker berätta så börjar Mattias prata om något helt annat. Till slut brister Emmy ut i skratt och Mattias undrar vad det är.

– Jag ville bara säga att jag tycker om dig väldigt mycket. Jag börjar få mycket känslor för dig och jag är lite småkär i dig.

Mattias blir rörd och samtidigt väldigt glad. Känslorna är besvarade. Mattias sa i det senaste avsnittet att deras äktenskap ska vara ett äventyr. Nu återstår bara två avsnitt av denna säsong av Gift vid första ögonkastet och vi fortsätter såklart att följa öländska Emmys resa.

***

Hur var parhelgen?

– Det var underbart att få träffa dom andra paren igen, men det var en väldigt känsloladdad helg. Det gjorde mig ledsen att se att resan var ganska tuff för vissa av dom andra paren, och jag kände väldigt mycket med både Anastasia och Linnea. Men i allt som hände hittade jag och Mattias en stor trygghet och tacksamhet för varandra. Vi tjejer hittade också verkligen varandra, vilket jag är oerhört glad för. Men vi lyckades ju inte helt tajma in det bästa sommarvädret...

Ni var ifrån varandra ett dygn, hur kändes det?

Annons

– Jag uppskattade det dygnet väldigt mycket. Denna resan blir ganska intensiv och jag hade svårt att landa i mina egna känslor. Så det var skönt att få ett dygn att bara vara jag, utan kameror. Det var också extra pirrigt när vi väl sågs igen. Jag fick en bekräftelse för mig själv när jag såg honom igen, att jag var kär.

Brukar du ha svårt för att prata om känslor?

– Jag brukar inte ha så svårt att prata om känslor, utan det är något jag gillar att göra, men det är klart att det ändå kan vara nervöst och pirrigt. Sedan upplevde jag att det var svårare att göra det med en kamera i ansiktet, vilket nog dom flesta hade känt haha.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet?

– Ja, det tror jag på. Jag är helt klart en hopplös romantiker. Jag skulle inte säga att det var kärlek vid första ögonkastet, men det fanns något speciellt där från första stunden.

Mattias vill att äktenskapet ska vara ett äventyr, känner du likadant?

– Ja, helt klart. Där har vi helt samma syn på ett äktenskap och hur man vill leva. För mig är det viktigt att få ha lite äventyr i vardagen.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons