Annons

Gift vid första ögonkastet – Emmy om midsommarfirandet: ”Till slut hittade vi en kompromiss”

Öländska Emmy Johansson fortsätter lära känna maken Mattias ju mer tiden går, och nu märks det att han vågar säga ifrån på ett helt annat sätt än tidigare.
Färjestaden • Publicerad 6 maj 2024 • Uppdaterad 7 maj 2024
För första gången firar Mattias och Emmy från Gift vid första ögonkastet midsommar tillsammans.Foto: SVT

Även i denna veckas avsnitt får vi se att Emmy inte är van vid diskmaskiner. Hon gör sitt bästa, men Mattias verkar inte alls nöjd.

– Du känns som en sådan som skulle kunna blanda rött, vitt och svart, säger han och tänker på klädesplagg som ska tvättas.

Annons

Lite småpikar blir det mellan paret men det märks att de tycker om varandra för strax därefter blir det skratt och pussande. Mattias är noga med sina inarbetade rutiner och det märks väl. Varje söndag brukar växterna vattnas och när Emmy missat det är han snabb med att visa hur en orkidé påverkats. Att hon däremot både har diskat och tvättat nämner han inget om.

Emmy känner att hon och Mattias blir alltmer bekväma med varandra. Samtidigt så har de mycket kvar att prata om för att lära känna varandra ännu mer. Som ung var Mattias tillbakadragen. Med Emmy känner Mattias att han är på god väg att öppna upp sig helt. För första gången firar paret midsommar tillsammans. De är i Finnhamn och det blir en hel del småpratade inne på krogen. Mattias visar Emmy hur han lärt sig att man ska göra innan man dricker av innehållet i vinglaset. När det är midsommar hör dans till och för paret blir det bland annat dans till Små grodorna. Emmy tycker att det är svårt att placera sina känslor för Mattias men samtidigt känner hon att det går framåt för varje dag som går.

”Jag har firat nästan alla mina midsomrar på Öland, antingen hos mormor i Resmo eller med mina vänner.”
Emmy, Gift vid första ögonkastet

Hur kände du när Mattias gav småpikar om saker?

– Jag tyckte att det var ganska roligt! För mig var det en lättnad när vi kom till den platsen att vi kunde säga vad vi tycker och tänker. För mig var det en känsla av att vara mer sig själv och vara mer avslappnad med varandra.

Ni firade midsommar tillsammans, hur var det?

– Det var till en början ganska svårt med planeringen då vi var tvungna att försöka hitta ett firande där alla var bekväma med att filmas. Och jag ska säga att det var inte så många som var så sugna på det på midsommar. Men till slut hittade vi en kompromiss. Men det var en väldigt mysig och härlig dag. Jag har aldrig firat midsommar i skärgården, vilket var helt fantastiskt. Det var också kul att få träffa många utav Mattias vänner och få se nya sidor hos honom.

Hur brukar du annars fira midsommar?

– Jag har firat nästan alla mina midsomrar på Öland, antingen hos mormor i Resmo eller med mina vänner. Dagen brukar bestå av kransbindande, midsommarlunch och grillning.

Mattias visade hur man ska göra innan vindrickande. Är det något du själv testat?

– Haha, ja jag skrattar fortfarande åt det. Jag har aldrig själv testat det innan. Det jag minns är att han stoppade ner hela näsan i glaset och lutade det lite och sen drog glaset runt och runt.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons