Annons

Gården med extra allt – nu närmar det sig försäljning: ”Utländska intressenter”

Getgården i Hagelstad har varit till salu i två år men nu tror mäklaren att det snart blir sålt. Det finns intressenter från utlandet och olika delar av landet.
Hagelstad • Publicerad 18 februari 2022 • Uppdaterad 16 mars 2022
Hagelstad Getgård har varit till salu i två år men nu verkar det som att det närmar sig ett köp.
Hagelstad Getgård har varit till salu i två år men nu verkar det som att det närmar sig ett köp.Foto: Ölandsmäklaren

2014 köpte Annika Bullus getgården i Hagelstad som ligger i Källa och rustade upp lokalerna rejält. Namnet på företaget blev GO AT Group och flera produkter lanserades, bland annat getmjölk, getost, getsmör och getglass.

För två år sedan kom beskedet att företaget skulle flytta utomlands och sedan dess har gården varit till salu. Men nu verkar det som att det inom kort blir nya ägare.

Annons

– Det känns som att det börjar hända saker och att det inom kort kommer att bli sålt, säger Anders Törnqvist, från Ölandsmäklaren.

Den senaste tiden har flera intressenter hört av sig och sedan den 19 januari finns det ett bud på 5 750 000 kr, som är utgångspriset.

– Det är ett företag från Småland som har lagt budet men det finns även andra intressenter. Sedan tidigare är det två utländska intressenter från Holland och Tyskland. Inom kort ska två familjer från Stockholm och Värmland komma och titta på gården.

Det är en gård som erbjuder många möjligheter. Det finns 8,6 hektar mark, ett rejält bostadshus med sju rum samt ytterligare ett hus med två nya lägenheter och ostkällare. Det finns även ett nyrenoverat mejeri med fem kylrum, kontor och försäljningslokaler. Plus ett stort stall eller ladugård med övernattningsbostad på övervåningen och ett nybyggt djurstall och flera andra byggnader.

– Det är ett objekt där man får mycket för pengarna och det finns mycket man kan göra med gården.

Vad kan det bli för något i slutändan?

– Det har varit flera olika varianter. Några har pratat om dynamisk odling, häststall och andra har tänkt att ha det som lagerlokaler. Det har varit många kreativa lösningar hittills.

Annika Bullus drev getgården fram till för två år sedan.
Annika Bullus drev getgården fram till för två år sedan.Foto: Carin Svensson
Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons