Annons

Framtid Borgholm blickar framåt med ICA som ny samverkanspartner

– Vi vill vara med och påverka Borgholms fortsatta utveckling och vara med och göra Borgholm till en attraktiv destination.
Det säger Max Teern från ICA Supermarket Borgholm som nu går in som samverkanspartner i Framtid Borgholm.
Borgholm • Publicerad 2 februari 2019
Tummen upp för Borgholms framtid gör Rolf Persson, Mats Aronsson, Berit Larsson, Anders Magnusson, och Max Teern. ICA Supermarket i Borgholm är ny samverkanspartner i Framtid Borgholm.
Tummen upp för Borgholms framtid gör Rolf Persson, Mats Aronsson, Berit Larsson, Anders Magnusson, och Max Teern. ICA Supermarket i Borgholm är ny samverkanspartner i Framtid Borgholm.

Framtid Borgholm startade för drygt tio år sedan som ett samverkansprojekt mellan Borgholms kommun, Fastighetsägarna och Borgholms Cityförening .

Rolf Persson representerar fastighetsägarna och har varit med från början:

Annons

– 2016, då Borgholm firade 200 år, har betytt så oerhört mycket för Borgholm. Det var då allt föll på plats, alla hjälpte till och det fanns en framtidstro.

Berit Larsson är ordförande för Framtid Borgholm och säger att han man under 2018 kände att man måste ta ytterligare ett steg framåt.

– Det är därför vi nu tagit med en fjärde samverkanspartner, förklarar hon.

Alla samverkanspartners går in med 300 000 kronor var, vilket gör att Framtid Borgholm har en budget på 1,2 miljoner kronor.

– Detta innebär att vi kan göra mer aktiviteter och försköna Borgholms ännu mer, säger Berit Larsson.

Förra året bidrog Framtid Borgholm bland annat med medel till signalmasten i hamnen och ”selfiehjärtat” vid Societetsparken.

I år lanseras ett nytt stort event, ”Borgholmsmässan”, den 23-25 maj med temat bo, bygg, marin och fritid.

– Det är den nya stora grejen, där vi hoppas skapa en lika stor volym med tillresta som vi har under skördefesten, säger Rolf Persson.

– Vi vill göra Borgholm attraktivt och göra det möjligt för folk att bo kvar. Tillsammans är ledordet, säger Anders Magnusson, tillväxtchef på Borgholms kommun.

– Det är viktigt att vi bygger en stolthet över vår stad, fortsätter han.

Annons

Styrelsen för Framtid Borgholm består förutom ordförande Berit Larsson av Göran Göthlin och Stefan Johansson från Borgholms cityförening, Rolf Persson och Christer Svensson från Fastighetsägarna, Jens Odevall och Anders Magnusson från Borgholms kommun samt Richard Teern och Max Teern från ICA Supermarket. Suppleanter är Mats Aronsson från cityföreningen, Bo Christer Andersson från fastighetsägarna, Kristian Sjövall från kommunen och Felix Teern från ICA.

– Alla i styrelsen har ett brinnande intresse för Borgholm, intygar Berit Larsson.

– Vi kompletterar varandra bra också, poängterar Max Teern.

För framtiden önskas gärna fler ungdomar i Borgholm sommartid, att fler unga också väljer att bo kvar i staden året runt, att Storgatan hålls levande och att man i ännu högre grad knyter samman hamnen med centrum.

Kenth JönssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons