unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Öland
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Fortsatt högt tryck på Östra skolan – årskurs 7 i dubbel upplaga

– Vi har fortsatt oerhört stort tryck från ungdomar som vill börja högstadiet hos oss.
Det säger Mattias Mild, utvecklingschef på CIS som bygger och startar Östra skolan när höstterminen börjar.
Mattias Mild är utvecklingsledare på CIS som bygger Östra skolan i Färjestaden. Han konstaterar att det är fortsatt högt tryck på att få gå på högstadiet hos dem.
Mattias Mild är utvecklingsledare på CIS som bygger Östra skolan i Färjestaden. Han konstaterar att det är fortsatt högt tryck på att få gå på högstadiet hos dem.
Foto: Arkiv

När Mattias Mild får höra skolchef David Idermarks uttalande om att färre elever kommer att byta till Östra skolan ifrågasätter han det.

– Vi kommer att starta med 50 elever i två klasser i sjuan i höst. Vi skulle kunna ha två klasser till om vi hade haft utrymme till det eftersom vi har ytterligare 50 ungdomar som har sökt för att gå hos oss. Det har inte blivit någon förändring på senare tid, säger Mattias Mild.

Östra skolan kommer också att ha en klass med 25 elever i årskurs 8 i höst.

quote
Vi kommer att starta med 50 elever i två klasser i sjuan i höst.

– Jag vet inte vad som ligger bakom Davids uttalande, det måste vara något outtalat. Vi har hela tiden kommunicerat att vi skall ha två parallellklasser i sjuan, det har inte skett någon förändring för vår del.

Det var efter utbildningsnämndens möte i onsdags som David Idermark meddelade att 75 elever i ett skolval i årskurs 6 hade valt att gå i kommunal högstadieskola. De skulle inte rymmas på Smaragdskolan i Färjestaden och nämnden hade därför beslutat att behålla nuvarande skolorganisation med högstadium enbart i Mörbylånga.

– Kommunen kommer inte att erbjuda årskurs 7 på Smaragdskolan höstterminen 2019.

Samtidigt framgick det av David Idermarks uttalande att det kommunala högstadiet i Färjestaden kommer att stå klart först till höstterminen 2021.

Läs mer