Annons

Förslag om ny Ölandsentré: ”Här har tiden stått stilla”

Ett medborgarförslag har inkommit till kommunen rörande trafikbuller och första intrycket man som besökare får vid brofästet.
Öland • Publicerad 26 juli 2021
Medborgare i kommunen föreslår att det byggs upp vallar längs vägbanan vid brofästet för att minska bullernivån.
Medborgare i kommunen föreslår att det byggs upp vallar längs vägbanan vid brofästet för att minska bullernivån.Foto: Peter Boström

En kommuninvånare bosatt i närheten av brofästet har lämnat in ett medborgarförslag till kommunen, där två påstådda problem kan tänkas lösas i ett svep.

Förslaget grundar sig i två problem som invånaren upplever. Ett av problemen är de höga bullernivåerna från trafiken för de boende i anslutning till brofästet. Det andra problemet innefattar entrén till Öland. Eller snarare avsaknaden av entré i invånarens tycke.

Annons

– Till stor del utgörs brofästets utformning av en skadad och solblekt skylt som uppmanar besökare att spara på vattnet. Enligt min mening finns det betydande förbättringsmöjligheter avseende den estetiska utformningen av entrén till Sveriges största besöksmål, skriver invånaren till kommunen.

Personen i fråga menar att kommunen borde slå två flugor i en smäll och bygga upp vallar längs vägbanan som är estetiskt tilltalande för de som besöker ön. Dekorerade med exempelvis väderkvarnar eller växtligheter förknippade med Öland.

– Alla städer och besöksmål av betydelse i landet har sina entréer inramade. Men inte det största besöksmålet av alla. Hos oss har tiden stått stilla och om inget händer inom kort har stiltjen snart varat i ett halvt århundrade. Det vill säga sedan brons invigning hösten 1972, skriver personen.

Ölandsbron ,1991
Ölandsbron ,1991Foto: Ölandsbladet
Joacim AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons