Annons

Förskolan gjorde otäck upptäckt i Lekparken – ”Tur att ingen skadade sig”

Förskolan tog som vanligt med barnen till lekparken i Borgholm. Men den här gången gjordes en otäck upptäckt. Vid rutschkanan låg glasskärvor gömda i sanden.
BORGHOLM • Publicerad 8 mars 2019
Montessoriförskolan Solstrålen upptäckte glasskärvor i sanden vid rutschkanan i lekparken i Södra parken.Foto: PRIVAT

När Montessoriförskolan Solstrålen efter lunchen tog med barnen till lekparken i Södra parken i Borgholm gjorde de en farlig upptäckt. Vid stegen till rutschkanan låg det glasbitar halvt nergrävda med spetsarna uppåt.

– Det kändes riktigt otäckt. Som tur var såg vi dem innan barnen gick dit men barnen kunde ha skadat sig ordentligt på dem. En del av skärvorna var rätt stora och hade kunnat gått igenom en sko, säger förskoleläraren Daries Berge.

Annons

Nu vill hon och resten av personalen uppmärksamma andra på faran som kan lura i stadens lekparker.

– Vi blev arga och oroliga för att detta ska finnas i andra lekparker. Det kändes nästan som att någon hade lagt dem där med flit eftersom spetsarna stack upp och de var lite gömda i sanden. Oavsett är det ingen bra idé att ta med sig glasflaskor till en lekpark.

– Vi hoppas att man slutar med sådana här dumheter. Det var bara tur att ingen gick på dem och skadade sig.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons